Επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγορεύεται ο Κώστας Γαβράς «για την προσφορά και το έργο του που συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, εκπροσωπεί τη δημιουργική Ελλάδα και προβάλλει το φως της παγκόσμια» όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η τελετή προς τιμήν του σκηνοθέτη θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ (ώρα 19.00).

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα προβληθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα η νέα του ταινία «Το κεφάλαιο» και θα ακολουθήσει συζήτηση με ομιλητές τον ίδιο τον Κώστα Γαβρά και τους Γιάννη Μυλόπουλο (Πρύτανης ΑΠΘ), Μωυσή Σιδηρόπουλο, (Πρόεδρος του Τμ. Οικονομικών Επιστημών), Δημήτρη Μάρδα (Καθηγητή του Τμ. Οικονομικών Επιστημών) και Άρη Στυλιανού (Επίκουρος Καθηγητή του Τμ. Πολιτικών Επιστημών). Συντονίζει η Δέσποινα Μουζάκη (Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου).

Ένα masterclass, αποκλειστικά για τους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου, θα δώσει ο Κώστας Γαβράς την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στην αίθουσα προβολών του τμήματος στην Σταυρούπολη όπου θα συζητήσει μαζί τους για το έργο του και θα απαντήσει στα ερωτήματά τους.