Μπορούν τα ρούχα να εκφράσουν συναισθήματα; Προφανώς ναι, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σημαδιακές στιγμές όπως ενός γάμου, μιας αποφοίτησης, ή μιας ορκωμοσίας. Στην τελετή ορκωμοσίας του συζύγου της, Μπάρακ Ομπάμα, που έγινε χθες Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, η πρώτη κυρία της χώρας, Μισέλ Ομπάμα, επέλεξε να φορέσει ένα φόρεμα-παλτό με τονισμένη μέση με την υπογραφή Thom Browne. Ένα φόρεμα που τόνισε σφίγγοντας τη μέση της με μια ζώνη με κρύσταλλα και συνδύασε με, μάλλον ανατρεπτικά, μοβ γάντια. Το ice blue χρώμα του φορέματος, το ελαφρύ μακιγιάζ της Μισέλ Ομπάμα και ένα κούρεμα με αφέλειες έδωσαν μια χαρούμενη νότα στην εμφάνιση της συζύγου του Προέδρου των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο κούρεμα της Μισέλ Ομπάμα ήταν από τα θέματα συζήτησης την περασμένη εβδομάδα από τη στιγμή που η πρώτη κυρία ανέβασε στο twitter φωτογραφία με το νέο της λουκ.

Η Μισέλ Ομπάμα είναι γνωστή για τις μη συμβατικές στιλιστικές επιλογές της. Θα μπορούσε να είχε διαλέξει να φορέσει μια δημιουργία του καταξιωμένου Αμερικάνου μετρ της πολυτέλειας, Oscar De La Renta αλλά προτίμησε τη λιγότερο γνωστή και «ψαγμένη» υπογραφή του Thom Browne που δεν αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για πρώτη κυρία, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian».

Ο 48χρονος Αμερικάνος σχεδιαστής Thom Browne συνέδεσε το όνομά του σχεδιάζοντας ανδρικές συλλογές. Ακόμα κι όταν πέρασε, όμως, στη γυναικεία μόδα, ο ίδιος συνέχισε να αναδεικνύει ένα ανδρόγυνο λουκ. Στην επίδειξη της κολεξιόν του στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης πέρσι ξεκίνησε παρουσιάζοντας μοντέλα που λάνσαραν σακάκια να αναδύονται μέσα από σχεδιασμένα με pinstripe … φέρετρα.

Ίσως η πρώτη κυρία να θέλει να τονίσει τη δυναμική πλευρά του εαυτού της και να αποδείξει ότι στη δεύτερη θητεία του συζύγου της θα χαράξει ένα αποφασιστικό ενδυματολογικό προφίλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίσημη ορκωμοσία του Μπάρακ Ομπάμα σε στενό κύκλο την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, η σύζυγός του διάλεξε να φορέσει ένα σύνολο με την υπογραφή Reed Krakoff, ενώ στην δεξίωση για την ορκωμοσία που έγινε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου το βράδυ διάλεξε ένα σύνολο με την ηχηρή υπογραφή του αμερικάνου μετρ Michael Kors.

Εν τω μεταξύ, ιδού μερικές από τις εντυπωσιακότερες εμφανίσεις της Μισέλ Ομπάμα, μιας γυναίκας που καθιέρωσε το προσωπικό της στυλ επιλέγοντας καταξιωμένους αλλά και λιγότερο γνωστούς designers και ισορροπώντας σε αμερικανικές (με multi ethnic καταβολές) και ευρωπαϊκές υπογραφές με κλίση υπέρ των πρώτων.