Μετά το δυναμικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, δυναμική είναι και η τριήμερη μαραθώνια προσπάθεια της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος «Ενότητα» που στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων ώστε να καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς της σορού του Λουκμάν Σαχτζάτ στο Πακιστάν.

Ο άτυχος πακιστανικής καταγωγής 27χρονος δολοφονήθηκε, ως γνωστόν, με μαχαίρι τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου στην οδό Τριών Ιεραρχών, στα Πετράλωνα, από δύο Έλληνες, 25 και 29 χρόνων, την ώρα που πήγαινε στην δουλειά του.
Παρά την έκκληση της κοινότητας για οικονομική βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση. «Ακόμα δεν μας έχει απαντήσει η κυβέρνηση ή το υπουργείο και πλέον βασιζόμαστε στην αλληλεγγύη των συμπατριωτών μας και όσων αδελφών Ελλήνων θέλουν να μας στηρίξουν» δήλωσε στο «Βήμα» ο επικεφαλής της κοινότητας κ. Τζαβέντ Ασλάμ.
Επιπλέον τόνισε ότι «μέχρι τώρα έχουν προσφέρει χρήματα μόνο συμπατριώτες μας από το Πακιστάν. Εκτός από αυτούς, μας τηλεφωνούν άτομα που θέλουν να βοηθήσουν και ας μην έχουν πολλά χρήματα. Μια κοπέλα, αν και ήταν άνεργη, προσέφερε 20 ευρώ».
Το συνολικό ποσό που χρειάζεται το γραφείο τελετών για τη μεταφορά της σορού είναι περίπου 1.500 ευρώ. «Ήταν η καλύτερη τιμή που βρήκαμε. Τα άλλα γραφεία ζητούσαν 3.000 ευρώ» υπογραμμίζει ο κ. Ασλάμ. «Αυτή τη στιγμή μας λείπουν 200 ευρώ για τη μεταφορά του. Συγκεντρώνουμε όμως χρήματα και για την οικογένειά του. Πρόκειται για μια φτωχή οικογένεια με 8 παιδιά. Μάλιστα ο Σαχτζάτ τους βοηθούσε οικονομικά με το μεροκάματό του».
Η σορός του άτυχου Πακιστανού θα μεταφερθεί ίσως την Τρίτη (22/1) στην ιδιαίτερη πατρίδα του και συγκεκριμένα στο χωριό Λαλαμούσα, 145 χιλιόμετρα από την Ισλαμαμπάντ, για να ταφεί κοντά στους οικείους του.