Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα επίσημα το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό η αξιολόγηση θα συνδέεται με την επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο απέστειλε για διαβούλευση στην Δ.Ο.Ε. , στην Ο.Λ.Μ.Ε. και στην Ο.Ι.Ε.ΛΕ. , το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και ζητάει τις απόψεις τους εντός δεκαπενθημέρου, δηλαδή ως το τέλος Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: «Το περιεχόμενο του κειμένου αυτού αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την αξιολόγηση, που αφορά στο σύνολο των εκπαιδευτικών διαδικασιών. Βασικός σκοπός είναι η βελτίωσης της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της Εκπαίδευσης, η ορθολογική διαχείριση των πόρων, η κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η υποστήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη σχέσεων και δικτύων συνεργασίας, μεταξύ των συντελεστών της Εκπαιδευτικής Κοινότητας».

«Τελικός στόχος της αξιολόγησης είναι η ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στις αυξανόμενες απαιτήσεις της Εκπαίδευσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σχέδιο ΠΔ περί αξιολόγησης εκπαιδευτικών

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk