Την Κυριακή κάνει πρεμιέρα στο φημισμένο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σάντανς στις ΗΠΑ το ντοκυμαντέρ «Which way is the front line from here? The life and time of Tim Hetherington» («Προς τα πού είναι το μέτωπο; Η ζωή και το έργο του Τιμ Χεδέρινγκτον») με θέμα τον βρετανό φωτορεπόρτερ Τιμ Χεδέρινγκτον.
Το φιλμ, που γύρισε ο φίλος του αμερικανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Σεμπάστιαν Γιούνγκερ, αφηγείται τη ζωή και την καριέρα του φωτορεπόρτερ ο οποίος βρήκε το 2011 τραγικό θάνατο, στα 41 του χρόνια, από βλήμα όλμου στη Μισράτα της Λιβύης, εν ώρα εργασίας.
Η ταινία εξερευνά τη ζωή του φωτογράφου από τα φοιτητικά του χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στην Ουαλία μέχρι τις αποστολές του στο Αφγανιστάν και στη Λιβύη προκειμένου να απαθανατίσει τους πόλεμους που διεξάγονταν εκεί για λογαριασμό του φωτογραφικού πρακτορείου Magnum και του περιοδικού «Vanity Fair».
Ο Χεδέρινγκτον απεικόνιζε την πραγματικότητα του πολέμου ανθρωποκεντρικά, χωρίς ωραιοποιήσεις. Στο επίκεντρό του ήταν οι άνθρωποι, ένστολοι ή άμαχοι, στην πιο ακραία εκδοχή της κοινωνικής ζωής, τον θανάσιμα επικίνδυνο εναγκαλισμό στο πλαίσιο της πολεμικής σύγκρουσης.

«Ηταν 40 ετών όταν πέθανε και είχε ξεκάθαρα τεράστιες προοπτικές στην καριέρα του. Ημουν εξαρχής ενθουσιασμένος να δω τι θα έκανε στη ζωή του, γιατί ήξερα πως θα ήταν ενδιαφέρον» τονίζει ο Γιούνγκερ, διάσημος από το βιβλίο του «Η τέλεια καταιγίδα», που έγινε ταινία το 2001 με τον Τζορτζ Κλούνεϊ.
Ο Χεδέρινγκτον, που μία φωτογραφία του τιμήθηκε το 2007 με την κορυφαία διάκριση World Press Photo of the Year, είχε συν-σκηνοθετήσει το 2010 μαζί με τον Γιούνγκερ το ντοκυμαντέρ για τον αφγανικό πόλεμο «Ρεστρέπο», που προτάθηκε για το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.
Για περίπου έναν χρόνο οι Γιούνγκερ και Χεδέρινγκτον ακολούθησαν μια μάχιμη μονάδα του αμερικανικού στρατού σε μια από τις πιο επικίνδυνες εμπόλεμες περιοχές του Αφγανιστάν, στην κοιλάδα Κορανγκάλ. Το αποτέλεσμα είναι το ντοκυμαντέρ που πήρε το όνομα του οπλίτη νοσοκόμου Χουάν Σ. Ρεστρέπο, ενός από τους πολλούς πεσόντες Αμερικανούς του πολέμου στο Αφγανιστάν.
Ο Χεδέρινγκτον σκοτώθηκε τον Απρίλιο του 2011 κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο στη ζωή του: καλύπτοντας με την προσωπική ανθρωποκεντρική ματιά του τον πόλεμο στη Λιβύη. Την ίδια ημέρα και κατά τη διάρκεια της ίδιας επίθεσης πέθανε και ο 41χρονος Ελληνοαμερικανός Κρις Χονδρός, βραβευμένος φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Getty, ο οποίος είχε καλύψει σημαντικές συγκρούσεις, όπως στο Κόσοβο, στην Αγκόλα, στη Σιέρα Λεόνε, στον Λίβανο, στο Αφγανιστάν, στο Κασμίρ, στη Δυτική Οχθη, στο Ιράκ και στη Λιβερία.