Στην εταιρία Media Bold που ενεργεί για λογαριασμό της ψηφιακής πλατφόρμας του ΟΤΕ κατέληξαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου Ελλάδας για την περίοδο 2013-2016 όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ. Το ποσό της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό, ωστόσο διέρρευσε ότι αγγίζει τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη πρόταση που είχε στα χέρια της η ΕΠΟ ήταν από τη NOVA, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες απορρίφθηκε επειδή, πρώτον η προσφορά της ήταν χαμηλότερη και δεύτερον δεν είχε κατατεθεί εγγυητική επιστολή. Πάντως, η NOVA έστειλε εξώδικο σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο που έγινε ο διαγωνισμός και όπως έγινε γνωστό το συνδρομητικό κανάλι της Κάντζας θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να κηρυχθεί άκυρος ο διαγωνισμός «ο οποίος μόνο με διαφανείς διαδικασίες δεν τελέστηκε από τους ανθρώπους της ΕΠΟ» όπως τονίζουν.

Στην ψηφοφορία για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μειοψήφησαν τα τρία προερχόμενα μέλη από τη Σούπερ Λίγκα (Βρύζας, Κομπότης, Πουλινάκης), υποστηρίζοντας ότι η NOVA στηρίζει το πρωτάθλημα.

H ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μειοψήφισαν οι εκπρόσωποι της Super League, να κάνει δεκτή την πρόταση της εταιρείας Media Bold και να της παραχωρήσει για την περίοδο 20130-2016 τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας».