«Χθες στη Βουλή έγινε πολύ συζήτηση και πάρα πολύ φιγούρα όσον αφορά το δέντρο. Δηλαδή τον κ. Παπακωνσταντίνου και σε τελευταία ανάλυση το σύστημα δεν έχει να χάσει τίποτε αν κάψει ένα δέντρο» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα για την ψήφιση των προτάσεων για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Ο λαός πρέπει να δει το δάσος, διότι σε αυτές τις συνθήκες το σύστημα μπορεί να στείλει και μερικά παιδιά στη φυλακή ή να τα φάει τα παιδιά του προκειμένου να διασώσει την κερδοφορία, την πολιτική υπεράσπισης της ΕΕ σε μια προσπάθεια να δείξει ότι το σύστημα είναι καλό, αλλά οι άνθρωποι το χαλάνε» πρόσθεσε.

«Το σύστημα είναι σάπιο, αυτό χαλάει τους ανθρώπους» συνέχισε.

Η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της εταιρείας ΣΕΛΜΑΝ Βασιλικού Χαλκίδας.

Μετά τη συνάντηση, η γγ του ΚΚΕ είπε: «Αποδεικνύεται ότι η καπιταλιστική οικονομική κρίση πριν από όλα καταστρέφει ζωές ανθρώπων, τα δικαιώματα των εργαζομένων, της εργατικής τάξης αλλά ταυτόχρονα, στο όνομα στης κερδοφορίας, κλείνει και επιχειρήσεις οι οποίες είναι σύγχρονες όπως η ΣΕΛΜΑΝ. Επιχειρήσεις δηλαδή που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας, τις ανάγκες της Ελλάδας».

«Εμείς στην πρώτη γραμμή έχουμε: Να μην χάσουν οι άνθρωποι – οι τελευταίοι που έμειναν – τις θέσεις εργασίας και πάνω απ’ όλα επαγρυπνούμε γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι αν κλείσει αυτή η επιχείρηση καραδοκούν μεγάλα στόματα και μεγάλα πορτοφόλια να αρπάξουν το λιμάνι της περιοχής. Να μετατρέψουν το χώρο της περιοχής σ’ ένα χώρο κατασκευής πολυτελών σπιτιών ή ξενοδοχείων, κάτι βεβαίως που δεν πρόκειται να αντισταθμίσει την ανεργία και τη φτώχια που δημιουργείται στην περιοχή» πρόσθεσε.