Στο διαδίκτυο της τελευταίες ώρες πραγματοποιείται ένα όργιο αντιγραφής με πρωταγωνιστές τα κείμενα του ηλεκτρονικού Βήματος. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά έχουν αναπαραχθεί όχι μόνο από δεκάδες μπλογκ αλλά και από «σοβαρά» ειδησεογραφικά sites ορισμένα εκ των οποίων υποστηρίζουν μάλιστα ότι τα δημοσιεύματα γράφτηκαν από δικές τους πληροφορίες.

Το όργιο αυτό της αντιγραφής πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Δεν είναι δυνατόν πειρατικές ιστοσελίδες με ελάχιστους εργαζόμενους των 100 και 200 ευρώ τον μήνα να καπηλεύονται δουλειές επαγγελματιών δημοσιογράφων που έχουν βγει με ιδρώτα και κόπο.

Η ΕΣΗΕΑ που έχει αποκλείσει από μέλη όσους δουλεύουν σε ιστοσελίδες πρέπει επιτέλους να πάρει θέση. Τα δικά της μέλη κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους. Έχει υποχρέωση απέναντι στα μέλη της αλλά και στην ενημέρωση να δεχθεί όλους τους εργαζόμενους σε ιστοσελίδες ως μέλη της για να μπορεί να επιβάλλει μια δεοντολογία_με την πολιτική που έχει επιλέξει, άγνωστο γιατί, στέλνει κατευθείαν στην ανεργία χιλιάδες μέλη της.

Όσο για τους αντιγραφείς. Παιδιά το άθλημα αυτό μπορεί να είναι άκοπο αλλά οδηγεί τους πάντες στην ανυποληψία και τελικά στο λουκέτο. Γιατί οι επαγγελματίες αντιγραφείς που το παίζουν «ηλεκτρονικοί εκδότες» σας έχουν ως αναλώσιμες μονάδες.

Στο κάτω κάτω υπάρχουν και υγιείς μονάδες που γράφουν από που πήραν ένα άρθρο και κάνουν μάλιστα σύνδεση με αυτό.

Μόνο ο υγιής ανταγωνισμός θα μπορέσει να βάλει τάξη στο χάος της αντιγραφής στο διαδίκτυο.