Μετά την εμφάνιση της στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Kριστίν Λαγκάρντ μιλώντας την Πέμπτη στο πρακτορείο Reuters προειδοποίησε ότι το ζήτημα για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε να είναι «καταστροφικό» για την παγκόσμια οικονομία, εάν δεν επιλυθεί σύντομα.
Η κ. Λαγκάρντ χαρακτήρισε «αδιανόητο» το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να κάνουν στάση πληρωμών και να μην μπορέσουν να καλύψουν τις οφειλές τους. Ωστόσο, δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στην αμερικανική ηγεσία, εκτελεστική και νομοθετική, και ως εκ τούτου θεωρεί ότι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα έγκαιρα.
Σχετικά με την Ευρώπη, ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος αλλά υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα όπως τα σχέδια για μια ένωση τραπεζών. «Ενώ το οικονομικό τείχος προστασίας κατά της κρίσης χρέους είχε ανεγερθεί, δεν έχει ακόμη γίνει λειτουργικό» δήλωσε αναφορικά με το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αγοράσει ομόλογα από χρεωμένες χώρες της ζώνης του ευρώ και υποστήριξε ότι η ΕΚΤ ίσως χρειαστεί να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική της για να βοηθήσει τις προβληματικές οικονομίες.
Στη συνέντευξή της η κ. Λαγκάρντ χαρακτήρισε την Ελλάδα ως επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης και προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος για να κρίνουν οι δανειστές αν η Αθήνα υλοποιεί τη λιτότητα και τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις.