Για την Προανακριτική Επιτροπή κατά Παπακωνσταντίνου{{{ moto }}}

Νομίζω ότι είναι θετική εξέλιξη ότι έχουμε Προανακριτική Επιτροπή για τουλάχιστον ένα άτομο.

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή για τον κ. Βενιζέλο

Όχι, δεν έχω κάτι τέτοιο υπόψη μου. Σκέψεις μπορεί να υπάρχουν, αλλά από όσα γνωρίζω, δεν υπάρχει κατάληξη για να προτείνουμε Εξεταστική. Θα το διερευνήσουμε, όμως, το επόμενο διάστημα.

Για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Χρηματοδότηση με Μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπογράψει ποτέ. Χωρίς Μνημόνιο, βεβαίως. Η χρηματοδότηση γίνεται με αμοιβαίο συμφέρον τόσο για την χώρα που χρηματοδοτεί όσο και για τη χώρα που τα παίρνει. Η χρηματοδότηση δεν είναι θηλιά στο λαιμό μιας χώρας. Υποτίθεται ότι δίνεται για να μπορέσει να ανασάνει. Εμείς, είμαστε ανοιχτοί σε χρηματοδότηση από οποιαδήποτε πλευρά και κυρίως από την Ε.Ε. Εννοείται αυτό. Εφόσον, όμως, αυτή δεν συνοδεύεται από τέτοιους απαράδεκτους όρους που πνίγουν τις προοπτικές της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να εκβιάζεται. Μπορεί να επιβιώσει και να ανοίξει θετικούς δρόμους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Τα Μνημόνια είναι απολύτως καταστροφικά για τη χώρα. Δεν πρόκειται να μας βγάλουν απέναντι, μας βουλιάζουν συνεχώς. Τα Μνημόνια θα καταργηθούν με νόμο, όπως εφαρμόστηκαν. Θα αντικατασταθούν με ένα νέο πρόγραμμα προοδευτικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας. Δεν λέω ότι το πρόγραμμα αυτό θα μοιράζει ροδοπέταλα. Αλίμονο, ζούμε δύσκολες καταστάσεις.