Την οικονομική αδυναμία της ομοσπονδίας βόλεϊ να επιχορηγήσει τη συμμετοχή της εθνικής βόλεϊ ανδρών στο Ευρωπαϊκό Λιγκ επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας (ΕΟΠΕ) κ. Αχιλλέας Μαυρομμάτης για την απόφαση να μην εμφανιστεί εφέτος η Ελλάδα στον θεσμό. «Γράφτηκε, ειπώθηκε και σχολιάστηκε το πού θα πάνε αυτά τα 300 χιλιάρικα που θα εξοικονομήσει η ομοσπονδία. Δεν θα πάνε πουθενά γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχουν!». σχολίασε ο κ. Μαυρομμάτης προσθέτοντας ότι «ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση που πάρθηκε σε συνεργασία με τους προπονητές των εθνικών ομάδων και με δεδομένο πως οι στόχοι που τέθηκαν είναι συγκεκριμένοι. Για την εθνική Ανδρών ο στόχος είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μετά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η συμμετοχή εκεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αναφερόμενος στις επικείμενες περικοπές των προϋπολογισμών των ομοσπονδιών τόνισε ότι «η φημολογούμενη περικοπή κατά 60% είναι εύλογο να προκαλέσει αναταράξεις και μια εξαιρετικά ανώμαλη προσγείωση στα νέα δεδομένα. Θα μπορούσε η μετάβαση να είναι λίγο πιο ομαλή…».
Συνεργασία με χορηγούς
Εν τω μεταξύ «κόντρα στο ρεύμα» της απουσίας και της αποχώρησης (όσων ακόμη υπάρχουν) χορηγών από τον ελληνικό αθλητισμό προσπαθεί να κινηθεί η Ελληνική Ομοσπονδία Βόλεϊ η οποία τις τελευταίες ημέρες προχώρησε στην ανακοίνωση τριών χορηγικών συνεργασιών, με εταιρεία ψυχαγωγίας, με εταιρεία ειδών διατροφής και με εταιρεία ταχυδιανομής. Σήμερα το μεσημέρι παρουσιάστηκε η συνεργασία της ΕΟΠΕ με την ιδιοκτήτρια εταιρία του Allou! Fun Park, «Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα Α.Ε.».

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ,σημείωσε: «Δεν είναι και τόσο συμπτωματικό ότι μπαίνουμε με τέτοια μορφή συνεργασίας, εγκαινιάζοντας μία χρονιά στην οποία προβλέπεται ότι ο ελληνικός αθλητισμός θα είναι τελείως διαφορετικός. Η χρονιά που βιώνουμε είναι στην κορύφωση των προβλημάτων της κρίσης, αλλά από την άλλη, στο τοπίο όπως διαμορφώνεται που θέλει τον ερασιτεχνικό και όχι μόνο τον επαγγελματικό αθλητισμό να βαδίζει χέρι – χέρι με την με την ιδιωτική πρωτοβουλία, εμείς εγκαινιάζουμε μια νέα προσπάθεια από πλευράς ομοσπονδίας. Θεωρώ προσωπικά ότι ο μόνος τρόπος, η μόνη διέξοδος επιβίωσης και αντιμετώπισης των προβλημάτων του αθλητισμού στη σύγχρονη εποχή, είναι να διαμορφώσουμε γρήγορα ένα καινούριο πλαίσιο στο οποίο θα κυριαρχεί η συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς όπως εσείς, που σηματοδοτεί και κάτι παραπάνω γιατί ο αθλητισμός είναι και πρέπει να είναι παιχνίδι πάνω από όλα».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ψυχαγωγικά Πάρκα Α.Ε., Νικόλαος Βενιεράκης δήλωσε: «Ο αθλητισμός είναι μια ιδέα που πρέπει να εμφυτεύσουμε στα παιδιά μας από μικρή ηλικία και να ακολουθούμε σε όλη μας τη ζωή. Το Allou! Fun Park στηρίζει τη νεολαία με πολύ μεγάλη χαρά, τις μικρές εθνικές ομάδες, τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και μια σύγχρονη αθλητική ομοσπονδία. Παρά την οικονομική κρίση εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αθλητισμό και το ελληνικό βόλεϊ και θέλουμε να ξέρετε πως σχεδιάζουμε ακόμα περισσότερες δράσεις με την ΕΟΠΕ».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ψυχαγωγικά Πάρκα Α.Ε. σε ερώτηση αν σκοπεύουν να φιλοξενήσουν αγώνες βόλεϊ ή μπιτς βόλεϊ στις εγκαταστάσεις τους, απάντηση: «Το Allou! Fun Park είναι μια επιχείρηση η οποία κάνει πολλές εκπλήξεις οπότε λίαν συντόμως θα έχετε και μία έκπληξη».