Η προσπάθειά του να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ και να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού έμεινε ημιτελής. Η ρουμανική Στεάουα Βουκουρεστίου δεν κατέθεσε εν τέλει γραπτώς την προσφορά που του είχε προφορικώς υποσχεθεί, η αγγλική Χαλ απέσυρε το ενδιαφέρον της και δεν τον κάλεσε για δοκιμή όπως ο ίδιος περίμενε και μοιραία, ο Γιάννης Κοντοές κατά κάποιο τρόπο εγκλωβίστηκε στην κιτρινόμαυρη καθημερινότητα.

Παρά το γεγονός ότι έχει καταθέσει προσφυγή (η εκδίκαση της οποίας πήρε αναβολή για την ερχόμενη εβδομάδα) διεκδικώντας την ελευθερία του, επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας και τέθηκε στη διάθεση του γερμανού τεχνικού της Ενωσης κ. Εβαλντ Λίνεν ο οποίος ουδέποτε έκρυψε την αδυναμία του στον 26χρονο αμυντικό με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στον Πανιώνιο.

«Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» ήταν η ατάκα του Κοντοέ για την τροπή που πήρε το θέμα της αποχώρησής του από την ΑΕΚ και πλέον οι διοικούντες την ΠΑΕ αναζητούν την φόρμουλα μέσω της οποίας θα τον ικανοποιήσουν οικονομικά ώστε να αποσύρει την προσφυγή του και να παραμείνει συγκεντρωμένος στις δύσκολες υποχρεώσεις της ομάδας ως το τέλος της σεζόν.

Στον πολυθεσίτη αμυντικό οφείλονται περισσότερα από 240.000 ευρώ, χρήματα τα οποία ασφαλώς δεν μπορεί να εισπράξει στην παρούσα φάση. Σύμφωνα με πληροφορίες τους «Βήματος» η διοίκηση της ΑΕΚ έχει καταφέρει να συλλέξει περίπου 30.000 ευρώ, ποσό που προτίθεται να δώσει στον Κοντοέ για να αποφευχθεί το οριστικό χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές.