Τη μεγαλύτερη τηλεόραση LED του πλανήτη με οθόνη που αγγίζει τα πέντε μέτρα, παρουσίασε η αυστριακή εταιρεία C SEED Entertainment Systems.

H «αυτοκράτειρα» των οθονών με δυνατότητα αναδίπλωσης, εκτείνεται στις 201 ίντσες, αποτελείται από 725.000 φωτοδιόδους (LED) και εκπέμπει εικόνες μοναδικής ευκρίνειας 4,4 τρισεκατομμυρίων χρωμάτων

«Πτυσσόμενη» τηλεόραση

Σύμφωνα με την εταιρεία, η διαδικασία της αστραπιαίας αναδίπλωσης της τεράστιας οθόνης ολοκληρώνεται μέσα σε 40 μόλις δευτερόλεπτα με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανισμού. Για τους καταναλωτές μάλιστα που φοβούνται ότι το «τέρας» δεν θα χωρέσει στο σαλόνι τους, οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι η συσκευή είναι κατασκευασμένη με τρόπο ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί και σε εξωτερικούς χώρους π.χ. σε κήπους, πάρκα ή ακόμη και σκάφη.

Σε περίπτωση τοποθέτησής της σε εξωτερικό χώρο, η τηλεόραση συνοδεύεται από ένα ειδικό σύστημα «αποθήκευσης» μέσα στο έδαφος το οποίο προστατεύει την τεράστια συσκευή σε περίπτωση βροχής. Το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης της είναι να πατήσει το ειδικό κουμπί στο τηλεχειριστήριο και να μετρήσει μέχρι το 40 και η υπέρ-τηλεόραση ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του.

Τιμή από άλλο… πλανήτη

Ως «γαλαζοαίματη» η τηλεόραση αυτοκρατορικών διαστάσεων στοιχίζει όχι απλώς κάτι παραπάνω, με την αστρονομική τιμή της να εκτοξεύεται στα 500.000 ευρώ. Για λόγους ασφαλείας μάλιστα, η γιγαντοοθόνη διαθέτει σύστημα αναγνώρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων του ιδιοκτήτη της, προκειμένου να διασφαλίζεται η λειτουργία της από τον αγοραστή της και μόνο.