Ο Ευ. Βενιζέλος σε νέα δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τα περί στοχοποίησης του κόμματός του, κάνοντας λόγο για πολιτική σκευωρία.

«Η στρατηγική της εφόδου για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας επανέρχεται μετά τις εκλογές αλλά ξαναχάνει. Δεν έμεινε τίποτα άλλο τώρα, αλλά το ρεσάλτο, που για να πετύχει πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, που είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής.».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «γκεμπελικό δίκτυο συκοφαντικών διαρροών» και για «κομματικό παρακράτος οργανωμένης διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε παιδαριώδεις και αστήρικτες τις σε βάρος του κατηγορίες, τις οποίες, όπως είπε, διαψεύδουν τα γεγονότα. Μίλησε μάλιστα για «τρία χτυπήματα κατά της σκευωρίας» και καταφέρθηκε εμμέσως κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι.Διώτη.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τις «συνασπισμένες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης» ότι βρίσκονται σε κατάσταση νευρικότητας, μετά την αποτυχία τους στις εκλογές και τη συμφωνία στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε για αμηχανία και αντιφάσεις την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «εκτεθήκατε από τις αποκαλύψεις» και περίμενε ότι θα αποσύρουν την πρόταση.

«Αντί για αυτό κρυφτήκατε πίσω από την ιστορία με τις κάλπες. Αδειαστήκατε τελείως. Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά να την κάνετε μοχλό μίας πολιτικής σκευωρίας» είπε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πίσω από ένα «δίκτυο οργανωμένων συκοφαντικών διαρροών», λέγοντας μάλιστα ότι υπήρξε οργανωμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων εν όψει της εκ νέου άφιξης του υλικού από τη Γαλλία.

«Εγώ κατέστησα εφικτή την έρευνα», είπε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας επίσης για «απίστευτο ισχυρισμό ότι δεν κρατήθηκε στον ΣΔΟΕ αντίγραφο» της επίμαχης λίστας, η οποία, όπως πρόσθεσε, δόθηκε μετά στα μέσα μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά του κ. Διώτη, λέγοντας ότι το ζήτημα ξαφνικά προέκυψε όταν αντικαθίσταται ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για «τρία χτυπήματα κατά της σκευωρίας»: Όταν ήρθε το πρωτότυπο υλικό από τη Γαλλία, όταν έγινε η τεχνική πραγματογνομωσύνη από τους εισαγγελείς ότι έγινε αντίγραφο στις 8 Ιουλίου 2011, καθώς και όταν παραδέχτηκε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι έδωσε εντολή να το αντιγράψει συνεργάτης του.

Διαβάστε ορισμένα από τα κύρια σημεία της αγόρευσης του κ. Βενιζέλου

– Οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, οι δυνάμεις που επενδύουν στο αδιέξοδο και την καταστροφή της χώρας βρίσκονται σε αδιέξοδο και νευρικότητα.

– H επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για ρεσάλτο στόχευε στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ ως εγγυητής της εθνικής στρατηγικής και την πτώση της κυβέρνησης.

– Είναι απροκάλυπτη η ομολογία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Παππάς, Στρατούλης) ότι θα κάνουν τα πάντα για να πέσει η κυβέρνηση.

– Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είστε αμήχανοι, σε στρατηγικό αδιέξοδο, δεν έχετε πρόταση. Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το κοινοβουλευτικό σας μέγεθος.

– Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ παραπαίετε ανάμεσα στις παλιές αριστεριστικές πρακτικές και τις πιο αρνητικές όψεις του συμβατικού παλαιοκομματισμού.

– Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είστε ένα εκκρεμές ανάμεσα στην ανοχή της βίας και την αναζήτηση πιστοποιητικών νομιμοφροσύνης.

– Περίμενα να αποσύρει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για λόγους αυτοπροστασίας. Όμως πήγε να ξεφύγει δια της δήθεν διαδικαστικής κρίσης με τις κάλπες.

– Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά να κάνετε τη λίστα μοχλό άθλιας πολιτικής σκευωρίας.

– Η προσπάθεια παραποίησης και αντιστροφής των δεδομένων έγινε με ενεργό συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

– Ορθά θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ κι εμένα ως πρόεδρό του το βασικό εμπόδιο στην στρατηγική του πολιτικού ρεσάλτου.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε συστηματικά να διαμορφώσει επικοινωνιακό κλίμα με αποσιώπηση, διαστρέβλωση, συκοφάντηση με «παπαγαλάκια».

– Υπήρξε δίκτυο οργανωμένων συκοφαντικών διαρροών ότι στη λίστα βρίσκεται η οικογένειά μου με αυτουργούς στελέχη τουΣΥΡΙΖΑ.

– Υπήρξε οργανωμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων ενόψει της εκ νέου άφιξης του υλικού από τη Γαλλία.

– Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι απέκρυψα και υπεξήγαγα τη λίστα. Από ποιον; Από το ΣΔΟΕ που την είχε; Ποια λίστα; Την άτυπη ψηφιακή φωτοτυπία;

– Εντολή ελέγχου είχε δοθεί στον Διώτη ήδη με την αποστολή του ψηφιακού υλικού στο ΣΔΟΕ.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διαβάσει τα πρακτικά της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και τις καλά επιλεγμένες συνεντεύξεις του κ. Διώτη στον τύπο.

– Δεν ενημερώθηκα απ’τον προκάτοχό μου κι ορθά,γιατί το θέμα ανήκε στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ κι ο υπουργός δν ασχολείται με έρευνες ή ελέγχους.

– Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κάλυψα μεγαλοπαράγοντες. Ποιους; Αυτούς που ήδη γνώριζε το ΣΔΟΕ; Αυτούς που είναι σε λίστες που έστειλα για έλεγχο;

– Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγαμε σε δυο εκλογές κι εγώ γνώριζα για τη λίστα. Άρα πίεσα, «εκβίασα»! Το έσχατο σημείο χυδαιότητας των σκευωρών.

– Εκτός από την στρατηγική του ρεσάλτου και της αποσταθεροποίησης, στόχος είναι και να συγκαλυφθεί το έργο μας στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

– Όταν προχωρήσαμε στην άρση τραπεζικού απορρήτου γιατί καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ σε χωριστή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή;

– Μπορείτε να διαφωνείτε πολιτικά, αλλά το κρίσιμο πολίτικα κι ιστορικά είναι ότι η χώρα έμεινε όρθια, στο ευρώ, με ζωντανές οι τράπεζες.

– Το κρίσιμο πολίτικα είναι ότι πήραμε το β’ πρόγραμμα στήριξης, κάναμε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στην διεθνή οικονομική ιστορία.

– Τι διαφορετικό ή περισσότερο έπρεπε να κάνω ως αντιπρόεδρος και ΥπΟικ τη συγκεκριμένη περίοδο, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες;

– Υπάρχει ευθύνη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλων κομμάτων για την υπογραφή του κατάπτυστου κειμένου της πρότασης παραπομπής.

– Δεν διδαχθήκατε τίποτα, το σύνδρομο του ’89 σας καταδιώκει. Ο ατταβισμος των κατηγόρων δεύτερης γενιάς! Την πατήσατε όμως.

– Επενδύσατε σε αναξιόπιστα πρόσωπα. Στοχεύσατε εμένα που κινήθηκα απλά, ανοικτά, καλόπιστα, με σεβασμό στο σύνταγμα και το νόμο.

– Χαίρομαι γιατί βάλατε το ΠΑΣΟΚ κι εμένα προσωπικά απέναντι σας. Ήταν ατυχής επιλογή για εσάς και αυτό είναι καλό για τον τόπο.