Σε τέσσερις δόσεις θα παρακρατηθούν τα αναδρομικά της μείωσης των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ που αφορούν τις συντάξεις του Ιανουαρίου 2013.
Αυτό ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών τονίζοντας ότι οι συντάξεις θα συνεχίσουν αν καταβάλλονται κατά την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.
Ο ΟΑΕΕ σημειώνει πως οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2013 χορηγήθηκαν κανονικά χωρίς να περικοπούν οι μειώσεις που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο, οι οποίες νομοθετήθηκαν πρόσφατα και αφορούν συντάξεις ή αθροίσματος συντάξεων άνω των 1000 ευρώ.
Τα επιπλέον ποσά θα καταμεριστούν ισόποσα και θα παρακρατηθούν από τις συντάξεις των τεσσάρων επόμενων μηνών, δηλαδή από τις συντάξεις των μηνών Φεβρουαρίου 2013 έως και Μαΐου 2013.