Η οικονομική δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες επεκτείνεται με ήπιο ρυθμό τους τελευταίους δύο μήνες σύμφωνα με έκθεση (Beige Book) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.
Τα στοιχεία της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας δείχνουν ότι υπήρξε μια μικρή αύξηση των λιανικών πωλήσεων και των πωλήσεων αυτοκινήτων, ενώ σημειώθηκε βελτίωση και στην αγορά ακινήτων. Ωστόσο, η παραγωγή παραμένει υποτονική και ο κίνδυνος του «δημοσιονομικού γκρεμού» που αντιμετώπισαν οι αμερικανοί μέχρι και την τελευταία μέρα του 2012 έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη τους.
Επιπλέον, η Fed σημειώνει στο Beige Book, τα συμπεράσματα του οποίου χρησιμοποιούνται για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής, ότι οι τάσεις της ανεργίας και οι τιμές ήταν «σχετικά αμετάβλητες» σε όλες της 12 επαρχίες της απ’ όπου συλλέχθηκαν τα στοιχεία.
Χαρακτηριστικό σημείο της έκθεσης είναι ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικές με την ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους στην Ευρώπη λόγω της αβεβαιότητας για τις προοπτικές της δημοσιονομικής πολιτικής και τις οικονομικές συνθήκες στην ήπειρο.