Η Ντέμι Μουρ και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είχαν φωτογραφηθεί στο παρελθόν σε αποκαλυπτικές πόζες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους για εξώφυλλα γνωστών περιοδικών. Η 35χρονη Σακίρα επιχείρησε κάτι πιο σοφό: αποκάλυψε την κοιλιά της σε μια φωτογράφιση που έγινε μαζί με τον σύντροφό της, τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας, Ζεράρντ Πικέ, η οποία «ανέβηκε» στο Internet σε συνεργασία με τη Unicef για την ενίσχυση των παιδιών του τρίτου κόσμου. Μ’ αυτόν τον τρόπο η Σακίρα ενθαρρύνει όσους επιθυμούν να στηρίξουν το έργο της οργάνωσης.

Τους επισκέπτες του διαδικτυακού «baby shower» (σημειωτέον, στις ΗΠΑ τα δώρα θεωρούνται ως καλωσόρισμα στο αγέννητο μωρό και δίνονται με αφορμή το εν λόγω ειδικό κάλεσμα που οργανώνεται λίγο πριν τον τοκετό) υποδέχεται ένα βίντεο όπου τόσο ο διεθνής ποδοσφαιριστής όσο και η διάσημη ποπ σταρ ενθαρρύνουν τον κόσμο αντί για δώρα στο μωρό τους να βοηθήσει το έργο της Unicef, στέλνοντας χρήματα σε παιδιά που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

«Όπως όλοι ξέρετε, πολύ σύντομα θα καλωσορίσουμε το πρώτο μας παιδί στον κόσμο και για να γιορτάσουμε τη γέννησή του έχουμε οργανώσει ένα “baby shower” σε συνεργασία με τη Unicef. Αντί να λαμβάνουμε δώρα για το μωρό μας, με ένα παραδοσιακό “baby shower” θα θέλαμε να προσφέρουμε την υποστήριξή μας στα παιδιά που ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας σε ολόκληρο τον κόσμο»,, λέει αρχικά ο Πικέ για να πάρει εν συνεχεία τη σκυτάλη η Σακίρα και να ευχαριστήσει τους ενδιαφερόμενους για την υποστήριξή τους.

Σημειωτέον, ότι η Σακίρα που διανύει το τελικό στάδιο της εγκυμοσύνης της είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef.