Και άλλη εταιρεία εντοπίστηκε να κατέχει παράνομα προσωπικά δεδομένα πολιτών και να τα εμπορεύεται, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος της.
Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται σήμερα, Τετάρτη, ο 45χρονος ιδιοκτήτης της, διότι έπειτα από έρευνα αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν στους υπολογιστές της εταιρείας του ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, ποσά εισοδημάτων, αριθμοί απόρρητων τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία και άλλα.
Η έρευνα έγινε σε συνέχεια ανάλογων υποθέσεων που έχουν αποκαλυφθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Σε βάρος του 45χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Οπως έγινε γνωστό η έρευνα έγινε ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών από την υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχετικά με ύπαρξη εταιρείας, η οποία εμπορεύεται παράνομα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Κατά τον έλεγχο που έγινε στα γραφεία της εταιρείας σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας εντοπίστηκαν, σε τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες καταχωρήσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων, αριθμοί απόρρητων τηλεφωνικών συνδέσεων, ποσά εισοδημάτων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. Α.Φ.Μ.), για τα οποία η εταιρεία δεν κατείχε την προβλεπόμενη άδεια από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Κατασχέθηκαν, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι συνολικής χωρητικότητας 13.200 GB, οι οποίοι θα αποσταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εργαστηριακές εξετάσεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στη διερεύνηση της υπόθεσης και στις σχετικές έρευνες συμμετείχε ανώτατο στέλεχος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.