7 μήνες συμπληρώνει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία με την στήριξη του ΠαΣοΚ και της ΔημΑρ. Οι Υπουργοί της κυβέρνησης δεν έχουν και τις καλύτερες επιδόσεις, σε πολλές περιπτώσεις μηδενικές. Και μάλιστα, ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι μόνο αντιλαϊκά μέτρα, από την άλλη η ανάκαμψη, η ανάπτυξη και η αλλαγή οικονομικής δυναμικής είναι λέξεις που έχουν μείνει μόνο στα χαρτιά και στα παχιά λόγια.

Το κυβερνητικό σχήμα δεν αποδίδει. Χρειάζονται σοβαρές αλλαγές. Όμως είναι ντροπή για την κυβέρνηση να περιμένει το συνέδριο του ΠαΣοΚ για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει το συνέδριο ενός κόμματος για να υπάρξουν αλλαγές στην κυβέρνηση της. Αυτό έρχεται να ισχυροποιήσει την άποψη ότι στην κυβέρνηση κουμάντο δεν κάνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά την πρώτη κουβέντα έχει ο κ. Αντώνης Σαμαράς το όλο σύστημα στηρίζεται στο ΠαΣοΚ. Είναι ισχυρή η παρουσία του στον κυβερνητικό μηχανισμό και αυτό θα φανεί και μετά το συνέδριο του ΠαΣοΚ.

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Σαμαράς ίσως να το ακολουθεί με ένα ιδιαίτερο σκεπτικό. Θέλει ίσως να προσεταιριστεί τη βάση του ΠαΣοΚ, από τη μια να μην πάει προς την μεριά του ΣυΡιζΑ, από την άλλη να έρθουν όλοι στη μεγάλη Ευρωπαϊκή παράταξη που οραματίζεται. Η διέξοδος από την πολιτική κρίση είναι η κοινή πορεία. Το θέμα είναι ποιος θα κυριαρχήσει. Μπορεί σε επίπεδο ποσοστών το ΠαΣοΚ να κατέρρευσε, φαίνεται όμως ότι θα κάνει κουμάντο σε επίπεδο στελεχών. Αυτό θα φανεί όταν στελέχη του θα προσχωρήσουν στην κυβέρνηση και θα αναλάβουν ηγετικούς ρόλους και Υπουργεία.

Εδώ αποδεικνύεται πως πάντα το ΠαΣοΚ είχε καλύτερο δυναμικό σε επίπεδο στελεχών. Συγκυβέρνηση όπως φαίνεται θα έχουμε και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι υποψηφιότητες που θα υποστηριχτούν είναι αυτές που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες πιθανότητες για εκλογή, όποιας απόχρωσης και αν είναι . Αυτό φυσικά και θα δημιουργήσει αρνητικά ζητήματα για κάποιους που θα ήθελαν να βρίσκονται στο επίκεντρο λόγω γαλάζιας απόχρωσης. Είναι λογικό να υπάρξουν αντιδράσεις, αντιπαραθέσεις αλλά και γκρίνιες. Όμως όπως φαίνεται η πορεία είναι κοινή και ομοούσιος.