Για τη διαδικασία στη Βουλή σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής{{{ moto }}}

Η Προανακριτική πρέπει να δώσει τη διάσταση της αλήθειας στα γεγονότα. Με τη λογική ότι «ντε και καλά, θα πρέπει να παραπέμψει κάποιον», και θα αδικήσει το ρόλο της και θα παρακάμψει τη συνταγματική της εντολή.

Έχουμε τρεις προτάσεις που έχουν από πίσω τους και ένα διαφορετικό πολιτικό σκεπτικό. Αυτό το σκεπτικό πρέπει να τεθεί στην κρίση των βουλευτών. Άρα, οι προτάσεις πρέπει να τεθούν ξεχωριστά, γιατί δείχνουν και ποια είναι η εντολή.

Θα ήταν, βέβαια, τρομερά επιπόλαιο να υποστηρίξει κάποιος την πρόταση που συνυπογράφει η Χρυσή Αυγή με τον κ. Καμμένο, γιατί πάσχει από βασικές λογικές υπερβάσεις που κανένας εχέφρων άνθρωπος δεν μπορεί να παρακολουθήσει. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τα σκάφη αναψυχής και το φόρο πολυτελείας

Αυτό με τα σκάφη αναψυχής δεν είναι τίποτε άλλο από υλοποίηση μιας προηγούμενης δέσμευσης. Ο κ. Σταϊκούρας μάς είπε στη Βουλή πριν 4 μήνες ότι έχουμε μαζέψει μόνο 35.000 ευρώ από το φόρο για τα σκάφη. Και μας είπε ότι θα βάλουμε ένα νέο σύστημα που λέγεται «τέλος πλεύσης». Να σας πω την αλήθεια, πιστεύω ότι πολλά από τα μέτρα που βάζουμε έχουν τελικά μόνο φοροεισπρακτικό χαρακτήρα και δεν λειτουργούν, ώστε να φέρουν τα έσοδα που θα μπορούσαν στο κράτος. Ένα μέτρο που έχει αποδώσει μόνο 35.000 ευρώ, άρα δεν έχει αποδώσει, πρέπει να το καταργήσεις.