Μετά από μια σειρά ανεπιβεβαίωτων ειδήσεων, ήρθε τελικά η επίσημη ανακοίνωση: ο Έλτον Τζον και ο σύντροφός του, Ντέιβιντ Φέρνις απέκτησαν το δεύτερό τους παιδί με το μέθοδο της παρένθετης μητέρας, τον Ελάια Τζόζεφ Ντάνιελ Φέρνις Τζον την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το ζευγάρι στο περιοδικό Hello, η άφιξη του δεύτερου παιδιού τους «συμπληρώνει την οικογένεια με τον πιο πολύτιμο και τέλειο τρόπο». Ο 65χρονος σερ Έλτον Τζον και ο 50χρονος σύντροφός του δήλωσαν: «Απλά είμαστε κατακυριευμένοι από ευτυχία και ενθουσιασμό»

Ο μουσικός της ποπ και ο σύντροφός του που παντρεύτηκαν το 2005 μετά από 12 χρόνια γάμου, φέρεται να χρησιμοποίησαν την ίδια παρένθετη μητέρα η οποία ζει στην Καλιφόρνια και γέννησε το πρώτο τους παιδί, τον Ζάκαρι, πριν από δύο χρόνια. Συγκεκριμένα είπαν: «Και οι δυο μας επιθυμούσαμε να κάνουμε παιδιά και η πραγματικότητα ότι τώρα έχουμε δυο γιους είναι σχεδόν απίστευτη».

Τον περασμένο Νοέμβριο ακούστηκε για πρώτη φορά η είδηση ότι ο Έλτον Τζον και ο σύντροφός του θα γίνουν ξανά γονείς. Κοινή απόφασή τους είναι να μην αποκαλύψουν την ταυτότητα της παρένθετης μητέρας. Πρόσωπο του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος αναφέρει: «Ο Έλτον και ο Ντέβιντ λατρεύουν αυτή την κυρία σαν αδερφή και αισθάνονται υποχρεωμένοι σ’ αυτή σ’ όλη τους τη ζωή. Φυσικά έχει αμειφθεί πολύ καλά…»

Ο Έλτον Τζον ανέφερε προσφάτως ότι μετάνιωσε που περίμενε τόσο πολύ για να αποκτήσει δεύτερο παιδί. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Νομίζω ότι μας αλλάζει όλους… Μετανιώνω λίγο που δεν το έκανα νωρίτερα αλλά εκείνος (ο Ζάκαρι) άλλαξε τις ζωές μας…».

Πέρσι, ο μουσικός αποκάλυψε την επιθυμία του να μεγαλώσει η οικογένειά του ενώ ομολόγησε ότι ο Ζάκαρι θα αντιμετωπίσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια διότι δεν θα γνωρίσει μητέρα. Σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει, ο Ζάκαρι τον αποκαλεί «daddy» και τον σύντροφό του «papa».

Ο νόμος της Καλιφόρνια είναι ανεκτικός στην απόκτηση παιδιού από γκέι γονείς. Επιτρέπεται η χρήση μικτού σπέρματος των συντρόφων για γονιμοποίηση του ωαρίου και τα όνομα και των δύο συντρόφων μπορούν να αναγραφούν στο πιστοποιητικό γέννησης. Αυτή ήταν η μέθοδος – η οποία, σημειωτέον, έχει απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο που χρησιμοποιήθηκε για τη γέννηση του Ζάκαρι.