Δημοσίευμα του Μάρτιν Σάμιουελ στην αγγλική εφημερίδα «Daily Mail» δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, καθώς ο έμπειρος αρθρογράφος αποκάλυψε τη συμμαχία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την αιώνια αντίπαλό της Λίβερπουλ, αλλά και τις άσπονδες γειτόνισσες του Λονδίνου Αρσεναλ και Τότεναμ, εναντίον των «νεόπλουτων» Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι ζητώντας απ’ την Πρέμιερ Λιγκ να εφαρμόσει το οικονομικό Fair Play και στο αγγλικό πρωτάθλημα, όπως γίνεται για παράδειγμα στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Σε επιστολή προς την αγγλική λίγκα, την οποία συνυπογράφουν και οι τέσσερις μεγάλοι σύλλογοι ζητούν απ’ τον εκτελεστικό διευθυντή της λίγκας κ. Ρίτσαρντ Σκούνταμορ να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο οικονομικού ελέγχου και «στην αναθεώρηση των κανονισμών της λίγκας να περιλαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα για τον περιορισμό της κάλυψης των οικονομικών ελλειμμάτων από τους ιδιοκτήτες των συλλόγων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή σε μια ξεκάθαρη επίθεση προς τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι κ. Ρομάν Αμπράμοβιτς και τον ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν που κάνουν μεταγραφές αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τα οποία ουσιαστικά είναι χρεωμένα στους συλλόγους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αλλαγή κανονισμών διαφωνούν εκτός από τη Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι και οι «μικρές» Γουέστ Χαμ, Φούλαμ και Αστον Βίλα, ενώ για να αλλάξει το καταστατικό απαιτούνται 14 ψήφοι από τα 20 μέλη της Πρέμιερ Λιγκ.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail δεν αποκλείεται να κρύβονται και πολιτικές φιλοδοξίες πίσω από την κίνηση συνασπισμού των «μεγάλων» της Πρέμιερ Λιγκ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κ. Ντέιβιντ Γκιλ και ο ομόλογός του της Αρσεναλ κ. Ιβάν Γκαζίδης παίζουν το «παιχνίδι» του προέδρου της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί ελπίζοντας να ανέβουν στην ιεραρχία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Ο κ. Γκιλ ευελπιστεί να εκλεγεί στην πανίσχυρη εκτελεστική επιτροπή της UEFA, ενώ ο δεύτερος προαλείφεται για μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Συλλόγων (ECA), της οποίας είναι ήδη νομικός σύμβουλος.