Ο παγκοσμίου φήμης ποδηλάτης Λανς Αρμστρονγκ σε συνέντευξη που έδωσε στην Οπρα Γουϊνφρεϋ φέρεται να δήλωσε ότι έκανε χρήση αναβολικών ουσιών. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί την Πέμπτη το βράδυ.

Ο ποδηλάτης για πρώτη φορά κάνει ανάλογες δηλώσεις ενώπιον της Αμερικανίδας σταρ της τηλεόρασης Οπρα, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με άρθρο του BBC, η συνέντευξη έλαβε χώρα ύστερα από μία απολογία του αθλητή προς τους εργαζόμενους του ιδρύματος κατά του καρκίνου, Livestrong το οποίο και είχε ιδρύσει.

Ύστερα από τη συνέντευξη του στην Όπρα Γουϊνφρεϋ, η παρουσιάστρια έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter πως η διαδικασία διήρκεσε δυόμισι ώρες, ενώ ο Άρμοστρονγκ ήρθε προετοιμασμένος και απάντησε σε όλες της τις ερωτήσεις. Ο Άρμστρονγκ φαίνεται να είναι έτοιμος για μια εξομολόγηση που θα αφορά στο σκάνδαλο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του, την αποκαθήλωσή του και την απαγόρευση να συμμετάσχει σε αγώνες ποδηλασίας από εδώ και μπρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2005 ο αθλητής είχε ορκιστεί δημοσίως πως δεν έκανε χρήση ουσιών που αυξάνουν την απόδοση, γεγονός που κάνει τους θαυμαστές του να ανησυχούν για τυχόν κατηγορίες για ψευδορκία. Ο ποδηλάτης αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σειρά από δικαστικές υποθέσεις.

Η αφαίρεση των επτά τίτλων που κατέκτησε στον «Γύρο της Γαλλίας» (τον ευρέως γνωστό ως «Tour de France») ήταν το τελειωτικό χτύπημα μίας τεράστιας καριέρας η οποία ωστόσο θεωρείται πλέον ως μη γενόμενη αφού διαγράφηκε κάθε συμμετοχή του Τεξανού σε οποιοδήποτε ποδηλατικό αγώνισμα!

Ο 41χρονος Αμερικανός έδωσε την τριετία 1995-1998 μία δύσκολη μάχη με αντίπαλο τον καρκίνο έχοντας μόλις 40% πιθανότητες να επιβιώσει από το σύνολο των επεμβάσεων και χημειοθεραπειών στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί. Βγήκε νικητής και από το 1999 ως το 2005 έχτισε τον μύθο του κατακτώντας επτά συνεχόμενες φορές τον «Γύρο της Γαλλίας», τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδηλάτη στον κόσμο.