Στην 24ωρη παντραπεζική, πανελλαδική απεργία της ΟΤΟΕ την Τετάρτη συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, διαμαρτυρόμενοι για την αναμενόμενη διάσπαση της τράπεζας σε «καλή» και «κακή».
«Την ώρα που κυβερνητικοί παράγοντες –πιστοί στις μνημονιακές δεσμεύσεις –σε συνεργασία με την Τρόϊκα καταλήγουν στο τελικό πλάνο αφανισμού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τιμωρίας των εργαζομένων του, εμείς ορθώνουμε το ανάστημά μας και δηλώνουμε ότι το ΤΤ μπορεί να αποτελέσει τον αξιόπιστο πυρήνα ενός τέταρτου, τραπεζικού πυλώνα, ο οποίος θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και την προστασία της δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή της.
Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουν ότι «όταν σε κάποια γραφεία εν κρυπτώ και παραβύστω, ολοκληρώνονται τα σχέδια «ανθρωποθυσιών» στο βωμό των μνημονίων, εμείς αντιτείνουμε ένα βροντερό «όχι» στην απώλεια έστω και μιας θέσης εργασίας. Γιατί για ‘μας οι ανθρώπινες ζωές δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με τους αριθμούς».