Με μια επιστολή που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του λεγόμενου αντεξουσιαστικού χώρου άγνωστοι ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου που έγινε στις 23:15 το βράδυ του Σαββάτου στο Λόφο του Στρέφη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτιρίου, όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του Γιώργου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους, και πέταξαν στο εσωτερικό μία βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
Στην επιστολή οι ανώνυμοι συγγραφείς απευθυνόμενοι στον Σ. Κεδίκογλου σημειώνουν ότι: «Το πολυόροφο και μεγάλης έκτασης αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα νεοκλασικής οικείας και σύγχρονης πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μαντζάκου και Μπενάκη είναι ιδιοκτησία της οικογένειάς του. Σε κάποια από τα διαμερίσματα των επάνω ορόφων που κατοικούνται μένουν συγγενικά του πρόσωπα, ενώ τα περισσότερα νοικιάζονται. Άρα η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αδερφού του, αλλα στην είσοδο της πολυκατοικίας».
Σχετικά με την επίθεση αναφέρουν: «Αντικειμενικός μας στόχος (και αφού σπάσαμε την γυάλινη είσοδο της πολυκατοικίας) ήταν το γραφείο, το οποίο χρησιμοποιεί και επισκέπτεται τακτικά ο Σίμος Κεδίκογλου και το οποίο βρίσκεται δεξιά, όπως μπαίνεις στην είσοδο στο ισόγειο του κτιρίου. Η θωρακισμένη του πόρτα μας απέτρεψε απ’ το να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Χύσαμε λοιπόν και πυροδοτήσαμε ποσότητα βενζίνης στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εκεί υπήρχε μόνο η πόρτα του γραφείου του Σίμου Κεδίκογλου και μια δεύτερη θωρακισμένη πόρτα, η οποία οδηγεί σε ένα δεύτερο προθάλαμο στον οποίο υπάρχει το ασανσέρ για τους επάνω ορόφους. Από την επίθεση αυτή δεν κινδύνεψε και δεν θα μπορούσε να κινδυνεύσει κανείς».
Όπως λένε η επίθεση έγινε με αφορμή τις επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στις καταλήψεις στη «Βίλα Αμαλία» και «Σκαραμαγκά». Είναι, πάντως, εντυπωσιακό ότι η συγκεκριμένη «προκήρυξη» δεν υπογράφεται από καμία οργάνωση ή ομάδα και η «ανάληψη ευθύνης» γίνεται ανωνύμως.