Πρώτη στην επιλογή των συνδρομητών μέσω φορητότητας για το 2012 στην Πολωνία, αναδείχτηκε η PLAY, του ομίλου εταιρειών του Π. Γερμανού, Olympia Development. Η εταιρεία κατέκτησε μερίδιο 65% στις φορητότητες, το οποίο υπερβαίνει τους 800.000 χρήστες κινητής, όταν οι μεταφερθέντες αριθμοί κινητής τηλεφωνίας στη χώρα ανήλθαν συνολικά σε 1, 2 εκατ.
Παράλληλα, το 2011, σε σχετική έρευνα, κατέκτησε την πρώτη θέση στην ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρει στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, ενώ το 2012 με βάση το Informa Telecoms Report αποτέλεσε την 1η εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε market growth στην Ευρώπη.
Η PLAY διαθέτει 1.000 καταστήματα και, μέσα σε 5 χρόνια, έχει κατακτήσει το 16% της αγοράς, αγγίζοντας τα 9 εκατομμύρια συνδρομητές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
O κ. Βασίλης Μπίλλης, Chief Commercial Officer της Olympia Development σχολίασε σχετικά: «Η κατάκτηση αυτή της πρώτης θέσης στις προτιμήσεις των χρηστών κινητής τηλεφωνίας με φορητότητα αποτελεί για εμάς επιβράβευση της συνεχούς και καθημερινής μας προσπάθειας να ανταποκριθούμε πλήρως στις ανάγκες της αγοράς κινητής τηλεφωνίας. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό και να προσφέρουμε καθημερινά στους πελάτες μας υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας».
Αναφέρεται ότι ο όμιλος Olympia Development, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού είναι ένας 100% ελληνικός όμιλος, που δραστηριοποιείται στους κλάδους του λιανεμπορίου με τις αλυσίδες καταστημάτων Public και Multirama, και τις Online εταιρίες GETITNOW.gr & meandhome.gr, του χονδρεμπορίου μέσω της Westnet Distribution, η οποία ειδικεύεται στη διανομή προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, της βιομηχανικής παραγωγής προϊόντων και συστημάτων ενέργειας με τη Συστήματα SUNLIGHT (εταιρεία συνδεδεμένη απευθείας στον Π. Γερμανό) και των τηλεπικοινωνιών μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας PLAY στην Πολωνία και την MTN στην Κύπρο αντίστοιχα.