«Η οικονομική κρίση δεν έχει περάσει ακόμη, παρά το γεγονός ότι έγιναν σημαντικά βήματα κατά την διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας», ανέφερε,στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τα επιτεύγματα της προεδρίας της Κύπρου
στο δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Ο κ. Μπαρόζο, παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι οι χώρες – μέλη της ΕΕ που είχαν οικονομικά προβλήματα κατάφεραν να βάλουν σε μία τάξη τα δημοσιονομικά τους, ότι οι ιδιώτες επενδυτές επιστρέφουν στις χώρες της Ευρωζώνης και ότι τώρα η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη ν’ ανοίξει το κεφάλαιο της ανάκαμψης.

Παραδέχθηκε , ακόμη, ότι η ΕΕ δεν έχει πετύχει ακόμη τους στόχους για την ταχεία ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στην χειμαζόμενη από την ανεργία Ευρώπη και υποστηριξε ότι περαιτέρω περικοπές στις ευρωπαϊκές οικονομίες θα αποδυναμώσουν, εν τέλει, την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Καταλήγοντας έδωσε την υπόσχεση ότι ως το καλοκαίρι θα έχει υπάρξει μία συμφωνία για την εγγύηση των καταθέσεων και την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.