Η JP Morgan Chace, η μεγαλύτερη τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, καλείται από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές να αναπροσαρμόσει το σύστημα διαχείρισης κινδύνου.
Συγκεκριμένα, οι αμερικάνικες αρχές ζήτησαν από την τράπεζα να ενισχύσει τους εσωτερικούς ελέγχους, τη διαχείριση της ανάληψης κινδύνου στις συναλλαγές και να αυξηθεί η εποπτεία τους από το διοικητικό συμβούλιο. Η τράπεζα συμφώνησε να εκπονήσει και να παρουσιάσει ένα σχέδιο εντός 60 ημερών.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη άνοιξη, η τράπεζα έχασε 6,2 δισ. δολάρια, ύστερα από τις ριψοκίνδυνες και παράνομες ενέργειες χρηματιστή της στο Λονδίνο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η JP Morgan αντιμετωπίζει προβλήματα με τους κανονισμούς. Η τράπεζα εξακολουθεί να υπόκειται σε έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ καθώς και την Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Το 2011 μάλιστα κατέληξε σε διακανονισμό 88 εκατ. ευρώ με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για κατηγορίες που την ήθελαν να πραγματοποιεί παράνομες συναλλαγές στην Κούβα και το Σουδάν, καθώς και εμπορικά δάνεια με το Ιράν.