Ένα φουτουριστικού σχεδιασμού πρωτότυπο παρουσίασε η ιαπωνική φίρμα συστήνοντας ως δείγμα του σχεδιαστικού προσανατολισμού που θα ακολουθήσει η νέα Corolla.

Όσο διαφορετικό και αν δείχνει σε σχέση με την πιο προσγειωμένη σχεδίαση οποιουδήποτε μοντέλου έχει φορέσει τα διακριτικά “Corοlla” στο παρελθόν, το Furia Corolla αποτελεί μια άτυπη δέσμευση της ιαπωνικής φίρμας να υιοθετήσει σταδιακά μια πιο ριζοσπαστική αισθητική για τη σχεδίαση των μοντέλων της.

Σε ό,τι αφορά το στυλιστικό σκεπτικό του Corolla Furia, σύμφωνα με την Toyota, έχει σχεδιαστεί με στόχο να οπτικοποιήσει το δυναμισμό. Αξιοποιώντας αισθητικές λεπτομέρειες σε όλες τις επιφάνειες του οι σχεδιαστές της Toyota προσπάθησαν να δημιουργήσουν μία αποφασιστική, αθλητική και άμεσα αναγνωρίσιμη σιλουέτα με τα κριτήρια προσέλκυσης ενός νεανικότερου κοινού.

Έτσι, υιοθετώντας μια σειρά από στοιχεία όπως τα έντονα κεκλιμένα παρμπρίζ και οροφή, διογκωμένους θόλους και κοντούς προβόλους σε συνδυασμό με αιχμηρά αισθητικά χαρακτηριστικά όπως η σχεδόν ανάγλυφη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων και των προφυλακτήρων, το διαστάσεων
μήκους 4,62 μ., πλάτους 1,805 μ. και 1,425 μ. ύψους, concept επιχειρεί να μεταλλάξει την αντίληψη για το αποτύπωμα ενός καθημερινού sedan, και προσεχώς, της Corolla. Το προφίλ του συμπληρώνουν αισθητικές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.