Την προσεχή άνοιξη και συγκεκριμένα τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η εμπορική πορεία της Mercedes-Benz CLA στη χώρα μας.

Η νέα τετράθυρη coupe πρόταση της γερμανικής φίρμας, η οποία διακρίνεται για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό της και τις εξαιρετικές αεροδυναμικές επιδόσεις της, θα προσφέρεται στην Ελλάδα με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης και diesel, ξεκινώντας από τα 27.750 ευρω (συνυπολογίζοντας το όφελος απόσυρσης).

Ειδικότερα, η αρχική τιμή των 27.750 ευρώ αφορά την έκδοση CLA 180 για την κίνηση της οποίας φροντίζει ο γνωστός, από την A-Class, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων και απόδοσης 122 ίππων.

Ο ίδιος κινητήρας φτάνει τους 156 ίππους στην έκδοση CLA 200, ενώ την βενζινοκίνητη γκάμα του αυτοκινήτου συμπληρώνει ένας δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας απόδοσης 211 ίππων.

Ο μοναδικός, για την ώρα, κινητήρας diesel στην γκάμα της CLA είναι εκείνος των 2,2 λίτρων, η ισχύς του οποίου φτάνει τους 170 ίππους.

Μέσα στο 2013, την εμφάνισή του θα κάνει ένας ακόμα κινητήρας πετρελαίου, χωρητικότητας 1,8 λίτρων και απόδοσης 136 ίππων.

Την ίδια χρονική περίοδο θα είναι διαθέσιμο και το νέο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο θα συνοδεύσει -έστω και προαιρετικά- τις ισχυρότερες εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Αντιθέτως, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2014 ώστε στην γκάμα της CLA να προστεθεί ο μικρότερος, σε κυβισμό και ισχύ, πετρελαιοκινητήρας, ο οποίος προέρχεται από τη Renault και αποδίδει από 1.461 κ.εκ. 109 ίππους και 260 Nm ροπής.