ΔΕΛΧΙ
Δόλο και προεργασία του ομαδικού βιασμού της 23χρονης Ινδής που τελικά πέθανε από τα τραύματά της αποκαλύπτει η νοσηρή μαρτυρία του οδηγού του λεωφορείου Ραμ Σινγκ όπου έγινε το έγκλημα.
Ο οδηγός φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία ότι αφότου εκείνος και άλλοι πέντε νεαροί βίασαν και χτύπησαν επανειλημμένα το θύμα, εκείνος προσπάθησε να σκοτώσει εκείνη και τον φίλο της ο οποίος της συνόδευε για να μην μπορεί να τους αναγνωρίσει. Αργότερα καθάρισαν το λεωφορείο και έκαψαν τα ρούχα των θυμάτων σε μια προσπάθεια να καταστρέψουν τα αποδεικτικά στοιχεία.
Όπως δήλωσε στις αρχές εκείνος και οι υπόλοιποι δράστες ξεκίνησαν στο λεωφορείο με σκοπό να απαγάγουν μια κοπέλα να την βιάσουν και «να διασκεδάσουν πολύ».
Αφότου προέλκυσαν την 23χρονη πάνω στο λεωφορείο δηλώνοντάς της ότι πηγαίνουν στην γειτονιά της και της επιτέθηκαν, ο Σινγκ άρχισε να ανησυχεί για τις συνέπειες. «Είπα ότι αν το κορίτσι επιζήσει, θα μπορούσε να μας αναγνωρίσει αργότερα. Έτσι με την πρόθεση να την σκοτώσω…», είπε και περιέγραψε πώς χτυπούσε την κοπέλα. «Το κορίτσι λιποθύμησε και ήταν ακίνητο. Οπότε είπα ότι πέθανε.», δήλωσε.
Στην κατάθεσή του, ο Σινγκ είπε ότι όταν πίστεψε ότι η 23χρονη και ο φίλος της ήταν νεκροί, τους έγδυσε μαζί με τους άλλους δράστες και τους πέταξε έξω από όχημα, ελπίζοντας ότι «θα συντριβούν από τις πίσω ρόδες του λεωφορείου».
«Πρώτα καθαρίσαμε το λεωφορείο με τα ρούχα του αγοριού και του κοριτσιού, έπειτα με νερό. Μετά από αυτό, κάψαμε τα ρούχα τους, τα οποία είχαμε χρησιμοποιήσει για να καθαρίσουμε το αίμα και την βρωμιά στο λεωφορείο, έξω από τον ναό Ράβι Ντας, όπου μερικοί οδηγοί αμαξιδίων ζέσταιναν τα χέρια τους στην φωτιά.»
Παρά την επιβαρυντική ομολογία, ο δικηγόρος του Σινγκ, Ακ Ανάντ δήλώσε ότι στα μάτια του ινδικού νόμου μια κατάθεση δεν έχει νομική ισχύ αν δοθεί παρουσία της αστυνομίας. Ο αδερφός του οδηγού, Μουκές Σινγκ, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος εκπροσωπείται από τον Μανοχάρ λαλ Σάρμα, ο οποίος δήλωσε ότι ο πελάτης του και οι άλλοι κατηγορούμενοι βασανίστηκαν για να ομολογήσουν.
Παρόλα αυτά, τα ιατροδικαστικά στοιχεία ενδέχεται να είναι από μόνα τους αρκξετά για να ρίξουν φως στην υπόθεση, η οποία θα εκδικαστεί ταχέως και δεν θα πάρει την συνήθη οδό της ινδικής δικαιοσύνης.
Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας, η οποία έζησε για δύο εβδομάδες μετά τον βιασμό και την απόπειρα δολοφονίας της, ζήτησε ο μοναδικός ανήλικος (17χρονος) κατηγορούμενος να μην καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη όπως ορίζει ο νόμος, αλλά σε θάνατο, όπως οι ενήλικοι δράστες. «Ξέρουμε πολύ καλά τι της έκαναν. Μας τα είπε όλα.», δήλωσε ο αδερφός της 23χρονης, η οποία παρά τα εκτεταμένα της τραύματα (οι γιατροί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν το 95% των εντέρων της που μεταξύ άλλων είχαν καταστραφεί από τα χτυπήματα) πρόλαβε να δώσει ένορκη κατάθεση σε δικαστή από το νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου νοσηλευόταν πριν πεθάνει.