Ντ. Κάμερον: «Προς το συμφέρον της Βρετανίας η παραμονή στην ΕΕ»

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποβάθμισε σήμερα τη σημασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια εβδομάδα πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία του για το θέμα αυτό.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποβάθμισε σήμερα Δευτέρα η σημασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια εβδομάδα πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία του για το θέμα αυτό.

Ο Κάμερον είπε στο ραδιόφωνο του BBC πως η διεξαγωγή σύντομα δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελούσε «λανθασμένη επιλογή» και κατέστησε σαφές πως, αν και δεν πιστεύει ότι η Βρετανία θα «κατέρρεε» αν εγκατέλειπε της ΕΕ, είναι προς το συμφέρον της χώρας να παραμείνει.

Ο Κάμερον τόνισε πως σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί τους δεσμούς της Βρετανίας με την ΕΕ και θα ζητήσει τη συγκατάθεση του κόσμου για τη νέα συμφωνία.

Ο βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε στο BBC πως πιστεύει ότι έχει συμμάχους στις προσπάθειές του να ανακαλέσει ορισμένες εξουσίες από τις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος