Ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει ειδικά το τελευταίο διάστημα δεν αρέσει. Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί είχαν συνηθίσει να βλέπουν επί ημερών του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε μία ομάδα να τρέχει, να πιέζει τον αντίπαλο στην περιοχή του, να δημιουργεί καθαρές φάσεις. Βλέποντας τον φετινό Ολυμπιακό του κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ να αναζητάει το γκολ κυρίως με σέντρες και στημένες φάσεις, δυσανασχετούν.
Εκτός του πορτογάλου προπονητή στο επίκεντρο της κριτικής έχουν βρεθεί ο Πάουλο Μασάντο και ο Λεάντρο Γκρέκο. Το Σάββατο εναντίον του Λεβαδειακού ο δεύτερος έγινε αλλαγή στο 46΄ και ο πρώτος στο 70΄. Εν ολίγοις οι δύο πιο ακριβοπληρωμένες καλοκαιρινές μεταγραφές δεν ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες της αναμέτρησης.
Και οι δυο τους δεν έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Μασάντο είναι η μόνιμη αλλαγή του κ. Ζαρντίμ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Σε 15 από τους 17 αγώνες που συμμετείχε, έμεινε στον αγωνιστικό χώρο κατά μέσο όρο 77 λεπτά. Ακόμη χειρότερη είναι η στατιστική του Γκρέκο. Ο Ιταλός σπανίως βρίσκει θέση βασικού στην ενδεκάδα, και όταν το κατορθώνει δεν φροντίζει με την απόδοσή του να τελειώσει τον αγώνα. Σε τρία από τα 17 παιχνίδια της ομάδας του δεν έπαιξε ούτε λεπτό, ενώ στα υπόλοιπα η συμμετοχή του κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στα 50 λεπτά.
Ο Μασάντο σε 1166 λεπτά συμμετοχής μετράει 1 γκολ, 31 τελικές και 2 ασίστ. Ο Γκρέκο σε 700 λεπτά δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, δεν έχει δώσει ούτε μία ασίστ και μετράει 9 αποτυχημένες τελικές προσπάθειες.
Ο Μασάντο έχει το αιτιολογικό ότι αγωνίζεται σε λάθος θέση. Αποκτήθηκε ως αντι Ιμπαγάσα ενώ κατ΄ επανάληψη έχει δηλώσει πλέι μέικερ και ότι παίζοντας στο κέντρο της μεσαίας γραμμής μπορεί να γίνει ηγέτης της ομάδας. Μικρός πάντως θαύμαζε δύο ανασταλτικούς χαφ. Τον συμπατριώτη του Μανίς και τον Γάλλο Μακελελέ. Ο κ. Ζαρντίμ εξακολουθεί να τον «ταλαιπωρεί» στα πλάγια της επίθεσης. Ο Γκρέκο παίζει αριστερά αν και η θέση του είναι επίσης στο κέντρο, μόνο που δεν είναι ούτε ανασταλτικός ούτε καθαρόαιμο δεκάρι. Επιπλέον δεν έχει το γκολ.
Και οι δύο γίνονται φέτος 27 ετών. Εν ολίγοις δεν τους πήραν τα χρόνια. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να προσαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα. Το παρελθόν δεν είναι με το μέρος τους. Δεν στέριωσαν σε ομάδα όπου και αν αγωνίστηκαν. Ο Μασάντο προτού καταλήξει στον Ολυμπιακό πέρασε από Πόρτο, Αμαδούρα, Λεϊρία, Λεϊσόες, Σεντ Ετιέν και Τουλούζ. Ο Γκρέκο ξεκίνησε από τη Ρόμα, συνέχισε δανεικός σε Αστρέα, Βερόνα, Πίζα, Πιατσέντσα για να επιστρέψει το 2011 στην Ρώμη. Ο πρώην προπονητής της Ρόμα κ. Λουίς Ενρίκε πίστευε στις ικανότητές του και του ανανέωσε το συμβόλαιο έως το 2015. Ο κ. Ζέμαν που τον διαδέχτηκε, του έδειξε το δρόμο προς την έξοδο στέλνοντάς τον στον Ολυμπιακό.
Παρότι και οι δύο γνωρίζουν τα μυστικά της μπάλας, αδυνατούν να στεριώσουν και να γίνουν ηγέτες σε κάποια ομάδα. Ενδεχομένως το πρόβλημα έχει να κάνει με την προσωπικότητα και την εκμάθηση του ρόλου τους. Μπορούν να παίξουν μέτρια έως καλά σε πολλές θέσεις, αλλά σπανίως πολύ καλά σε κάποια συγκεκριμένη. Επιπλέον και οι δύο θέλουν ελεύθερο χώρο για να δράσουν, τον οποίο δεν έχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ισως αυτός και να είναι ο λόγος που την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση την πραγματοποίησαν στο Λονδίνο εναντίον της Αρσεναλ.