Σταθεροποίηση εμφανίζουν οι αναπτυξιακές προοπτικές της ευρωζώνης, μετά από μια περίοδο επιβράδυνσης, κυρίως στις τρεις σημαντικότερες οικονομίες της, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, αλλά και της αναθέρμανσης της κινεζικής οικονομίας, σύμφωνα με εξειδικευμένους δείκτες που εκπονεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), και οι οποίοι δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Oπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του διεθνούς οικονομικού οργανισμού, μετά από μια περίοδο επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, «οι ενδείξεις αναστροφής (της πτωτικής της πορείας) είναι περισσότερο ισχυρές» από ό,τι τον Δεκέμβριο του 2012.

Ομοίως, σύμφωνα με τους δείκτες αυτούς, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι ώστε να προβλέπουν την μακροπρόθεσμη πορεία της οικονομίας στη βάση της παρατηρούμενης οικονομικής δραστηριότητας, σε αναπτυξιακή τροχιά βρίσκονται οι ΗΠΑ αλλά και η Βρετανία.

Επίσης, σε ότι αφορά στην Ιαπωνία, η οποία εμφάνιζε αδύναμη ανάπτυξη αλλά και τη Βραζιλία, η οποία σημείωνε στασιμότητα, καταγράφεται τάση σταθεροποίησης των προοπτικών ανάπτυξης.

Τέλος, ο Καναδάς και η Ρωσία εμφανίζουν αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης, σύμφωνα με τους δείκτες του ΟΟΣΑ.