Για την επίθεση κατά των γραφείων της Ν.Δ.{{{ moto }}}

Φοβάμαι ότι θα υπάρχει τουλάχιστον προσωρινά μια γενικευμένη επίθεση αυτών των κουκουλοφόρων και των άλλων των «καλών» παιδιών, τα οποία βρίσκονται σ’ αυτά τα κτίρια. Τώρα, το αν θα γενικευτεί και αν θα έχει συνέχεια, εξαρτάται και από τις συνολικές συνθήκες και από το ποια θα είναι η αντίδραση του πολιτικού κόσμου. Αν θα είναι καθολική, όπως πρέπει, ή αν θα έχουν όπως παλαιότερα εναγκαλισμούς πατρικούς από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, διότι αυτό συνέβαινε στο παρελθόν. Δεν νομίζω ότι συμφέρει κανέναν αυτή η κατάσταση, αλλά δεν ξέρω και κατά πόσο μπορεί να ελεγχθεί πλέον η αντίδραση και η συμπεριφορά αυτών των κυρίων, που κάνουν αυτά τα πράγματα.

Για το αν οι καταλήψεις σε διάφορα κτίρια είναι συγκοινωνούντα δοχεία με αυτού του είδους τις ενέργειες και αυτούς που τις επιχειρούν

Είναι απόλυτα. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα αυτά είναι εστίες μόλυνσης και παρανομίας. Μάλιστα, παλαιότερα στην Αστυνομία, θεωρείτο πως ήταν και ο ομφάλιος λώρος μεταξύ τρομοκρατίας και αυτού του είδους των συμπεριφορών και καταλήψεων. Λειτουργούσαν, δηλαδή, ως φυτώρια.

Για την λίστα Λαγκάρντ

Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας και οριζοντίως και καθέτως. Η διαφθορά έχει εμποτίσει πλήρως τη δημόσια διοίκηση εν ευρύτατη εννοία. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι κορυφή του παγόβουνου. Θεωρώ, επίσης, ότι τελείωσαν οι εποχές που έκαναν Προκαταρκτικές Επιτροπές μόνο και μόνο για να συγκαλύψουν. Και είχα πει απευθείας να γίνει Προκαταρκτική, αλλά θεωρώ πως έκανα λάθος, διότι μάλλον θα έπρεπε να γίνει Εξεταστική Επιτροπή, από ό,τι φαίνεται, γιατί μπλέκουν τα πράγματα. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Όποια επιτροπή γίνει, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κουκουλώσει. Αν γίνει κάτι τέτοιο, η κοινωνία είναι στα όρια της και θα είναι ενδεχομένως σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι. Υπάρχει ενδεχόμενο να συμμετάσχω στην Επιτροπή. Δεν ξέρω αν θα είμαι πρόεδρος, μπορεί. Η ψηφοφορία που θα γίνει την Πέμπτη θα πρέπει να γίνει κατά τέτοιο τρόπο, που να μην δίνει το δικαίωμα σε κανέναν ότι δεν εκφράστηκαν οι βουλευτές ελεύθερα και σύμφωνα με τη δική τους την κρίση και όχι μαγειρέματα.

Αυτές οι τρεις ή τέσσερις κάλπες είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να το λύσουμε και να έχουμε μια γνήσια έκφραση της βούλησης των βουλευτών. Εγώ θα έκανα μια δική μου πρόταση: μια κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο, με όλες τις προτάσεις, και ο βουλευτής θα βάζει ένα σταυρό για τις πράξεις θέλει να γίνει παραπομπή. Απλά πράγματα.