Εχουν περάσει δεκάδες χρόνια από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, έναν χρόνο μετά την εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, έριξε μια πολιτική βόμβα.Μιλώντας ο Καραμανλής off the record (χωρίς δηλαδή ο δημοσιογράφος να έχει το δικαίωμα να γράψει όσα άκουσε) έδωσε μιαν απροσδόκητη απάντηση:

– Ακου ‘δώ, αν ο Ανδρέας δεν πειράξει τα εξωτερικά, να κάνει ό,τι θέλει στα εσωτερικά. Εγώ δεν θα τονεμποδίσω… Σε πολλά πράγματα έχει δίκιο!

Ο Καραμανλής ετήρησε την (άγνωστη στην Κοινή Γνώμη) υπόσχεσή του. Οταν το απόγευμα των εκλογών τον ενημέρωσαν από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης ότι όλοι οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, έκανε άμεση παρέμβαση. Εκάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και απαίτησε να ανακαλέσουν αμέσως τις παραιτήσεις. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει αυτά τα γεγονότα. Η σημερινή Κοινή Γνώμη, οι υπεύθυνοι πολίτες μαθαίνουν και κρίνουν.
Και για να συμπληρωθεί η εικόνα πρέπει να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τη… χολιγουντιανής μορφής επέλαση των Αμερικανών στο Καστρί. Ολα τα στελέχη της Πρεσβείας πήγαν στη «Γαλήνη» και η τηλεόραση φρόντισε για τα περαιτέρω!
Τη συνάντηση την είχαν ζητήσει οι Αμερικανοί. Και για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, στις συζητήσεις πήραν μέρος όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠαΣοΚ.

Τώρα που ο κ. Τσίπρας αρχίζει τα ταξίδια του, χρήσιμες είναι μερικές επισημάνσεις. Οτι τη συνάντηση Πρεσβείας – ΠαΣοΚ τη ζήτησαν οι Αμερικανοί και όχι η τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση. Και βεβαίως ο κ. Τσίπρας δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ