Εχοντας πετύχει ένα νικηφόρο σερί 12 αγώνων από την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ ανδρών ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και μάλιστα με τρόπο εξαιρετικά εμφατικό αφού οι 11 από τις 12 νίκες του ήταν με σκορ 3-0 ή 3-1 που δίνουν τρεις βαθμούς και μόλις μια φορά έχασε βαθμό σε παιχνίδι του, στο νικηφόρο 3-2 επί του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη.
Η απόλυτη κυριαρχία και το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού ίσως απειληθεί σήμερα στην αναμέτρησή του με τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι ((17:00, Novasports 3). Οι Κορίνθιοι φιγουράρουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας αλλά με διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, αφού έχουν συγκεντρώσει 24 βαθμούς αλλά δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Μετά το κακό ξεκίνημά τους όταν γνώρισαν 4 ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές μετρούν ένα αήττητο σερί και αγνοούν την ήττα από τις 3 Νοεμβρίου.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Δημήτρης Καζάζης χαρακτηρίζει το παιχνίδι «πρόκληση» καθώς οι Ερυθρόλευκοι θα βρουν απέναντί τους μια «ομάδα που δείχνει ότι μετά από την ενίσχυση που είχε, ότι έχει βρει τον ρυθμό της, έχει κάνει ένα σερί με σημαντικές νίκες και παρουσιάζεται ανταγωνιστική. Σε συνδυασμό με την έδρα και την βαθμολογική της κατάσταση, αυτό το παιχνίδι το θεωρώ σημαντικό και «ιδιαίτερο» τόσο για την παρούσα κατάσταση όσο και για την εξέλιξη του πρωταθλήματος».
Ο έμπειρος ακραίος των Ερυθρόλευκων Κώστας Χριστοφιδέλης παραδέχεται ότι «μας περιμένει μία δυνατή αναμέτρηση, με μία ομάδα που μετρά το δικό της νικηφόρο σερί». αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «όλα τα παιχνίδια από εδώ και στο εξής θα είναι δύσκολα. Οι αντίπαλοί μας παίζουν χωρίς άγχος αφού σε περίπτωση ήττας δεν χάνουν κάτι, αντιθέτως με μία επιτυχία επί του Ολυμπιακού τα κέρδη τους θα είναι πολλαπλά».

Ο τεχνικός του Παμβοχαϊκού Νίκος Ζαλμάς δεν προβληματίζεται μόνο από την αγωνιστική ποιότητα του Ολυμπιακού αλλά και από την αγωνιστική απραξία της ομάδας του. «Το πρόβλημα που έχουμε είναι πως δεν παίξαμε την αγωνιστική με τον Μίλωνα και βρισκόμαστε σε μεγάλη αγωνιστική απραξία από τις 22 Δεκεμβρίου. Για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι δύσκολο εφόσον αντιμετωπίζουμε την πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος.» τονίζει προσθέτοντας ότι: «Αυτό που εμείς πρέπει να επιδιώξουμε είναι να βρούμε το ρυθμό μας μέσα στο παιχνίδι και βαθμιαία να βελτιωθούμε ώστε να πάρουμε τη νίκη. Για εμάς το ματς αυτό αποτελεί ένα αγωνιστικό στοίχημα για το τι μπορούμε να κάνουμε σε αγωνιστικό επίπεδο εάν θέτουμε σαν στόχο την τετράδα»
Οι υπόλοιποι σημερινοί αγώνες:
Γήπεδο Ζηρινείου 18.30 Κηφισιά-Μίλων
Γήπεδο Αιγινίου 19.00 Νίκη – Ηρακλής
Γήπεδο Λαμίας 19.00 Λαμία – ΠΑΟΚ
Γήπεδο Γλυφάδας 21.00 Παναθηναικός – Φοίνικας