Η υπογραφή του νέου υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λου, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα στα τέλη Ιανουαρίου, έχει γίνει εδώ και μερικές ώρες θέμα χιουμοριστικών συζητήσεων στην αμερικανική κοινή γνώμη, αλλά και στα ΜΜΕ της χώρας. Η υπογραφή είναι όντως εκκεντρική κι ακολουθεί μια «ζαλιστική» επαναλαμβανόμενη κυκλική τροχιά με οκτώ στρογγυλά «ορνιθοσκαλίσματα», που την καθιστούν δυσανάγνωστη.


«Είναι σαν ηβικό τρίχωμα μεταμφιεσμένο σε αυτόγραφο!», ήταν το δηκτικό σχόλιο του δημοφιλούς αμερικανού παρουσιαστή και κωμικού Στίβεν Κόλμπερτ. Μέχρι κι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε πλάκα με την υπογραφή του Λου,λέγοντας ότι με τον διορισμό του θα δούμε την υπογραφή του σε όλα τα χαρτονομίσματα που αναμένεται να κοπούν από εδώ και πέρα.
Ο Ομπάμα τόνισε ότι δεν είχε παρατηρήσει ποτέ πριν την υπογραφή του νέου υπουργού Οικονομικών λέγοντας αστειευόμενος πως από τη στιγμή που την πρόσεξε, σκέφτηκε μέχρι και να… ανακαλέσει την απόφασή του. Και πρόσθεσε πως ο νέος υπουργός τού υποσχέθηκε πως από εδώ και στο εξής θα προσπαθήσει να κάνει τουλάχιστον έναν κύκλο να μοιάζει με κάποιο γράμμα της αλφαβήτου προκειμένου, όπως είπε, «να υποτιμηθεί το δολάριο…».
Ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη ότι επέλεξε τον Λου, πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, για να διαδεχτεί τον Τίμοθι Γκάιτνερ ως υπουργός Οικονομικών. «Εχω εμπιστοσύνη στην κρίση του και η φιλία του είναι πολύτιμη για μένα», είπε ο Ομπάμα σε σύντομες δηλώσεις στον Λευκό Οίκο καλώντας τη Γερουσία να επικυρώσει γρήγορα το διορισμό του Λου, ο οποίος είχε εργαστεί στην Citigroup και στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών πάνω σε διεθνή οικονομικά ζητήματα.