Την Κυριακή (13/1) η ποδοσφαιρική Ευρώπη θα περιστραφεί γύρω απ’ τα αγγλικά ντέρμπι. Την παραδοσιακή μάχη ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ (15.30) και το Αρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι. Δυο ματς που ξεχωρίζουν απ’ το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος, το οποίο διεκδικούν όπως και πέρυσι οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ.

Ωστόσο η είδηση της εβδομάδας αφορά τη συσπείρωση των οπαδών όλων των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος, αλλά κυρίως των μεγάλων απέναντι στην ακρίβεια.

Την αρχή έκαναν οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίοι επέστρεψαν περίπου 1.000 εισιτήρια της αναμέτρησης με την Αρσεναλ στο «Emirates», τα οποία κόστιζαν 62 στερλίνες (περίπου 75 ευρώ). «Εχουμε τις διαφορές μας, όσον αφορά την ομάδα που υποστηρίζουμε, αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι χωρίς εμάς το ποδόσφαιρο είναι πιο φτωχό και για αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια καμπάνια ζητώντας να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων για τους φιλοξενούμενους οπαδούς» είπε ο κ. Μάλκολμ Κλαρκ πρόεδρος της ένωσης φιλάθλων (FSF).

Όπως έγινε γνωστό οι οπαδοί των δύο ομάδων του Μάντσεστερ, της Λίβερπουλ, της Τσέλσι, της Αρσεναλ και της Τότεναμ παραδοσιακά πληρώνουν τα πιο ακριβά εισιτήρια για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη ομάδα τους και εκτός έδρας. Σε αντίθεση με τον οπαδό της Σίτι που καλείται να πληρώσει 62 λίρες για το ντέρμπι με την Αρσεναλ στο Λονδίνο, ο αντίστοιχος της Στόουκ Σίτι θα πληρώσει μόλις 32 λίρες τον επόμενο μήνα για να δει τον αγώνα με τους Κανονιέρηδες.

Στο κίνημα των οπαδών έχουν συμμαχήσει και εκείνοι της Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ. «Δουλεύουμε μαζί τους, όπως φυσικά και με τους οπαδούς άλλων ομάδων, καθώς έχουμε έναν κοινό στόχο. Οι σύλλογοι θα τριπλασιάσουν τα έσοδά τους με το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο, οπότε μπορούν να ρίξουν τις τιμές των εισιτηρίων και να διατηρηθεί η ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στο γήπεδο» είπε εκπρόσωπος οπαδών της Λίβερπουλ.

Από την πλευρά του, ο Τιμ Πέιτον της Αρσεναλ έδειξε απόλυτη κατανόηση στην κίνηση των φίλων της Μάντσεστερ Σίτι. «Χωρίς τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, το προϊόν που λέγεται Πρέμιερ Λιγκ χάνει την αξία του. Αυτοί κάνουν θόρυβο, τραγουδούν και αναγκάζουν την πλειοψηφία των γηπεδούχων να τους ακολουθεί κι έτσι φτιάχνεται αυτό η μαγική ατμόσφαιρα. Βέβαια 62 στερλίνες, συν το εισιτήριο του τρένου, συν το πρόγραμμα του αγώνα, συν κάποια έξοδα για φαγητό εκτινάσσουν το κόστος στα ύψη και σε λίγο θα γίνουν απαγορευτικά τέτοια ταξίδια. Για αυτό πιέζουμε κι εμείς προς την κατεύθυνση μείωσης των τιμών»!