Απέμεναν 5’36» για την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την ισπανική Ουνικάχα Μάλαγα με το σκορ ισόπαλο 62-62. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού Δημήτρης Διαμαντίδης προσγειώνεται άτσαλα στο δεξιό πόδι του και οι αντιδράσεις του κάνουν το ΟΑΚΑ να… παγώσει. Εχει υποστεί διάστρεμμα στον αστράγαλο, χτυπά εκνευρισμένος το ξύλινο παρκέ με το χέρι του και υποβασταζόμενος αποχωρεί προς τον πάγκο των Πρασίνων.
Δεν μπορεί να πιστέψει ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχει τραυματιστεί για τρίτη φορά, μετά το πρόσφατο τράβηγμα στον τετρακέφαλο και τη θλάση α’ βαθμού στον δεξιό προσαγωγό. Εχει θυμώσει με την ατυχία του και είναι έτοιμος να «φάει» τη φανέλα του, την οποία αρπάζει με τα δύο χέρια του και τη σκίζει, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα κρύβει το μισό πρόσωπό του τραβώντας το φερμουάρ της φόρμας.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού κ. Αργύρης Πεδουλάκης αντιμετωπίζει το σοκ με ψυχραιμία και απευθυνόμενος προς τους οπαδούς του Τριφυλλιού χειροκροτεί για να τούς εμψυχώσει. Οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης καταφέρνουν να κατακτήσουν μια πολύ σπουδαία νίκη (78-73) χωρίς τον αρχηγό τους, αλλά ο τραυματισμός του Διαμαντίδη και κυρίως οι μορφασμοί πόνου δεν τούς αφήνουν να χαρούν την επιτυχία τους.
Το ευχάριστο για τον κ. Πεδουλάκη και την ομάδα του είναι ότι η ζημιά στον αστράγαλο του αρχηγού δεν φάνηκε να είναι τόσο σοβαρή. Οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά το τέλος του παιχνιδιού δεν έδειξαν κάποιο ράγισμα ή να έχουν υποστεί βλάβη οι σύνδεσμοί του. Η κατάστασή του, βέβαια, θα επανεκτιμηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (14/01/13) και ανάλογα με την πρόοδο που θα δείξει, θα αποφασιστεί το αν θα ακολουθήσει την αποστολή του ΠΑΟ στο Βερολίνο για την αναμέτρηση με την Αλμπα την ερχόμενη Τετάρτη (16/01/13) για την 4η αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκας. Η λογική λέει ότι δύσκολα θα προλάβει, αλλά όπως συνηθίζουν να λένε στον επαγγελματικό αθλητισμό «ο καλύτερος ιατρός είναι ο ίδιος ο αθλητής»

Εν τω μεταξύ, ο σέντερ του ΠΑΟΣοφοκλής Σχορτσανίτηςαναφέρθηκε στον τραυματισμό του Διαμαντίδη «γράφοντας» στο «blog» που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Ο τελευταίος τραυματισμός του Δημήτρη ήρθε ως σοκ σε όλους μας, γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Είναι ένας τραυματισμός που ήρθε να προστεθεί σε αυτή την αλυσίδα τραυματισμών που μεγαλώνει από την αρχή της χρονιάς. Θα πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι, να βρούμε τη δύναμη και να παίζουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, έτσι ώστε ο Παναθηναϊκός να μπορέσει να κάνει μια σταθερή και πορεία».