Σε αντικατάσταση του μέχρι σήμερα προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλέονα Παπαδόπουλου προχωρά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης του οργανισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χάρης Σιγανός θα είναι o επικεφαλής του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που θα προκύψει μετά τη διάσπαση του υφιστάμενου σχήματος σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα.
Ο μέχρι σήμερα νούμερο 2 της τράπεζας θα αναλάβει να προετοιμάσει την πώληση του υγιούς τμήματός της, η οποία βάση του μνημονίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο 12μηνο.

Σφοδρή επίθεση Λαφαζάνη σε Στουρνάρα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Με τη φράση «ψάχνουν τα ΜΜΕ τους τρομοκράτες, αλλά ιδού ο τρομοκράτης!», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επιτέθηκε την Παρασκευή, με σφοδρότητα, προσωπικά, κατά του υπουργού Οικονομικών.

Κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τονίζοντας ότι ο κ. Στουρνάρας θα υποχρεωθεί να δώσει απαντήσεις γιατί «η κυβέρνηση εξοντώνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το πηγαίνει εν μια νυχτί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, απολύοντας τους εργαζόμενους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει στη βουλή τις εκθέσεις των Alvarez & Marsal και Black Rock, στις οποίες καταδεικνύεται -όπως είπε- ότι το ΤΤ είναι βιώσιμο.

«Οι ευθύνες θα αναζητηθούν. Τα ίδια εγκλήματα που κάνατε με την ΑΤΕ, πάτε τώρα να τα κάνετε και στο ΤΤ. Θα λογοδοτήσετε, όμως, κύριε υπουργέ. Δεν θα κρυφτείτε πίσω από μια δράκα ΜΜΕ που σας στηρίζουν, ούτε θα σας καλύψει ο εσμός των κονδυλοφόρων σας», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Κατήγγειλε επίσης ευτελισμό της βουλής με τη διαδικασία, με την οποία εισάγονται αύριο και ψηφίζονται, «επτά νομοσχέδια στη συσκευασία του ενός, προκειμένου η κυβέρνηση να έχει τελειώσει με αυτά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας».

Αναφέρθηκε ακόμη και στην απόλυση 330 καθαριστριών στις ΔΟΥ.

«Τις πετάτε στο δρόμο, αν και έπαιρναν 330 ευρώ. Και τους λέτε να κάνουν εργολαβική εταιρεία για να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Μα δεν είναι εργολάβοι, είναι καθαρίστριες, πολλές από τις οποίες κοντά στη σύνταξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΔΟΛ,με πληροφο