Την Δευτέρα 14/1/2013 στην εκπομπή «Ταπί και ψύχραιμοι» με τον Βασίλη Χιώτη και τον Νότη Παπαδόπουλο (καθημερινά 10:00-10:55) κερδίστε 3 αντίτυπα του βιβλίου «Ισμαμισμός και ισλαμοφοβία» από τις εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αν παραδεχτούμε ότι αναλογεί σε όλους μας ένα μερίδιο ευθύνης για τη διαφύλαξη των αξιών μας, αυτό υπαγορεύει και την ατομική υποχρέωση ενημέρωσης, κατανόησης και αποδοχής της διαφορετικότητας των συνενοίκων και συμπολιτών μας στην τοπική κοινωνία, και πολύ περισσότερο της προβολής του ειδώλου της κοινωνίας αυτής, στον αδιάψευστο καθρέφτη του παγκόσμιου χάρτη που κατοπτρίζονται οι γειτονιές του κόσμου. Οι κοινωνίες μας δεν αντέχουν άλλες απώλειες, απ’ όπου κι αν προέρχονται αυτές. Αυτή η αέναη διαμάχη μάς στοιχίζει σε χρόνια προόδου, εθνική αλληλεγγύη, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ανάταση. Ας μάθουμε πώς θα κατανοήσουμε τις αποστάσεις που μας χωρίζουν πριν αυτές οριστικοποιηθούν σε αγεφύρωτα χάσματα.

Ο Φώτης Παπαγεωργίου έχει διατελέσει Υποδιοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση την οποία ανέλαβε έπειτα από μακρά πορεία σε επιχειρησιακές Υπηρεσίες πρώτης γραμμής της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι κάτοχος τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου από το Πανεπιστήμιο St. Andrews του Ην. Βασιλείου, με εξειδίκευση σε θέματα Ριζοσπαστικοποίησης και Διεθνούς Τρομοκρατίας.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010*

Ο Αντώνης Σαμούρης είναι διδάκτορας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές σε Ιορδανία και Ην. Βασίλειο, με εξειδίκευση σε θέματα Πολιτικής και Ασφάλειας στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, έχει υπηρετήσει σε επιχειρησιακές και επιτελικές θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

* Στους διαγωνισμούς θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα sms που θα αποστέλλονται στο 54010 κατά τη διάρκεια της εκάστωτε εκπομπής