Τρεις γυναίκες κουρδικής καταγωγής βρέθηκαν νεκρές τη νύκτα με μία σφαίρα στο κεφάλι στο Κουρδικό Ινστιτούτο στο Παρίσι, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη από αστυνομική πηγή.

Το ένα από τα θύματα είναι η Φιντάν Ντογάν, 32 ετών, υπεύθυνη του κουρδικού κέντρου ενημέρωσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Λεόν Εντάρ, υπεύθυνος της ομοσπονδίας των κουρδικών οργανώσεων. Οι δύο άλλες γυναίκες, των οποίων δεν αποκάλυψε την ταυτότητα, ήταν επισκέπτριες του Ινστιτούτου, επίσης ακτιβίστριες κουρδικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Λεόν Εντάρ, οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν μόνες στον χώρο του κέντρου ενημέρωσης την Τετάρτη το μεσημέρι. Το απόγευμα, μέλος της κουρδικής κοινότητας θέλησε να εισέλθει στο κτίριο, αλλά χωρίς επιτυχία διότι δεν είχε τα κλειδιά. Τελικά, τα τρία πτώματα ανακαλύφθηκαν τη νύκτα, λίγο μετά τις 02.00

Το κέντρο ενημέρωσης του Κουρδιστάν βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του 10ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Η σκηνή παραπέμπει σε εκτέλεση, αλλά έρευνα διεξάγεται για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες του δράματος», δήλωσε αστυνομική πηγή.

Δεκάδες μέλη της κουρδικής κοινότητας του Παρισιού έχουν συγκεντρωθεί έξω από το οίκημα, όπου παραμένουν τα τρία πτώματα.