Στον ανακριτή – στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων – οδηγούνται σταδιακά οι 92 συλληφθέντες – καταληψίες της βίλας Αμαλία.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Πέμπτης είχαν περάσει από τον ανακριτή για να απολογηθούν περί τα 30 άτομα, σε ομάδες των 10. Ελαβαν προθεσμία για να απολογηθούν το προσεχές Σάββατο.

Ο εισαγγελέας στη ΓΑΔΑ

Το πρωί οι αστυνομικές αρχές άλλαξαν τη διαδικασία και έτσι αντί να μεταφέρουν τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ως συνήθως γίνεται, πήγε ο εισαγγελέας στην ΓΑΔΑ όπου κρατούνταν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς ήταν γνωστό ότι στη μία το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τον χώρο των δικαστηρίων.

Από την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, που έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της βίλας Αμαλίας, προσήχθησαν 40 άτομα, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Η ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης και ενώ το κτίριο βρισκόταν υπό την επιτήρηση αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που πραγματοποίησαν την ανακατάληψη χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίθεση στους αστυνομικούς που επιτηρούσαν τον χώρο, προκειμένου να τους αποσπάσουν την προσοχή, την ώρα που η δεύτερη ομάδα έσπαγε τα λουκέτα και έμπαινε στο κτίριο.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας αρχικά προχώρησαν σε ρίψεις χημικών μέσα στο κτίριο και αργότερα πραγματοποίησαν έφοδο.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και μια αυτοσχέδια ασπίδα.

Αντιθέτως με ότι συνέβη με τους συλληφθέντες της βίλας Αμαλία, οι 8 που συνελήφθησαν στη κατάληψη «Σκαραμαγκά» οδηγήθηκαν κανονικά το πρωί στην Εισαγγελία..