Διαμαρτυρία για τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση με τη Βίλα Αμαλία έκαναν 30-40 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη, τα οποία πήγαν στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ 3, τον 102FM, στην οδό Αγγελάκη, και απαίτησαν να διαβαστεί κείμενο τους, όπως και έγινε. Εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στους καταληψίες της Βίλας Αμαλία, κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης και τις επεμβάσεις της Αστυνομίας και αποχώρησαν ειρηνικά. Εξω από τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού έφτασε αστυνομική δύναμη και δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ3 αναφέρει για την εισβολή: «Η Διοίκηση της ΕΡΤ3, μετά την αυθαίρετη είσοδο ομάδας ατόμων στο κτίριο της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 και την ανεπίτρεπτη παρεμπόδιση της ροής προγράμματος του 102fm, καταδικάζει παρόμοια φαινόμενα, υπερασπιζόμενη τις αρχές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τις οποίες επανειλημμένα η ΕΡΤ3 έχει αποδείξει ότι σέβεται».

Παράλληλα, σε διακοπή του προγράμματος του Real Fm οδήγησε η εισβολή στις εγκαταστάσεις του αθηναϊκού ραδιοφώνου,ομάδας «Αλληλέγγυων» στους συλληφθέντες των καταλήψεων της Αθήνας.

Οι καταληψίες ζήτησαν να παίξει ένα cd διάρκειας 18 λεπτών, όπως και έγινε, και αμέσως μετά συνεχίστηκε κανονικά η ροή του προγράμματος.

Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου

Ο κ. Κεδίκογλου με αφορμή τις βίαιες εισβολές και καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών και πολιτικών γραφείων, δήλωσε:

« Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης έχουν αποδεδειγμένα προσφέρει βήμα σε κάθε άποψη και γνώμη στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου, στον οποίο δεν έχουν θέση πρακτικές τσαμπουκά και βίας, όπως η σημερινή εισβολή στο ραδιόφωνο της ΕΤ3.

Σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι απαράδεκτο να φιμώνεις μέσο ενημέρωσης, επειδή δεν συμφωνείς, όπως επιχείρησαν οι γνωστοί πλέον κουκουλοφόροι στο Real FM.

Επιπλέον απαράδεκτο είναι να στοχοποιείς τα γραφεία των πολιτικά αντίθετών σου, πρακτική που συνεχίστηκε και σήμερα, με την κατάληψη στο γραφείου του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη.

Φυσικά δεν περιμένουμε πια από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις νέες καταπατήσεις στοιχειωδών κανόνων δικαίου και δημοκρατικής λειτουργίας μιας κοινωνίας.

Τους μάθαμε πια.»