Αύξηση πωλήσεων κατά 0,80% εμφάνισε ο όμιλος παιχνιδιών Jumbo κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, δηλαδή από τον Ιούλιο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2012, φθάνοντας τα 295,40 εκατ. ευρώ, παρά τη φοροκαταιγίδα και την έντονη κακοκαιρία των τελευταίων 10 ημερών του Δεκεμβρίου.
Το οικονομικό αυτό αποτέλεσμα παραμένει μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου στόχου (0% έως 2%) που έχει ανακοινώσει προς τους μετόχους η διοίκηση του ομίλου. Η επίδοση αυτή, σύμφωνα με τη διοίκηση της Jumbo, οφείλεται στην ενίσχυση πωλήσεων των καταστημάτων της Βουλγαρίας καθώς και των καταστημάτων σε χώρες όπου η εταιρεία έχει συνάψει συμβάσεις εμπορικής συνεργασίας (Αλβανία και Σκόπια) σε συνδυασμό με τη μικρή πτώση των πωλήσεων των καταστημάτων της Κύπρου και της Ελλάδας λόγω της διαρκώς εντεινόμενης οικονομικής κρίσης.
Ο όμιλος Jumbo, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εξακολουθεί να αποδεικνύει στην πράξη ότι το μοναδικό αντίδοτο στην οικονομική κρίση είναι οι επενδύσεις και η αύξηση της παραγωγικότητας σε συνδυασμό με πτωτικές τιμές που ανταποκρίνονται στο μειωμένο αγοραστικό εισόδημα. Από τον Ιούλιο μέχρι και το Δεκέμβριο, δηλαδή στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ο όμιλος επένδυσε σε τέσσερα νέα καταστήματα, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Παλαιό Φάληρο, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Σήμερα, ο όμιλος διαθέτει ένα δίκτυο που αποτελείται από 62 καταστήματα εκ των οποίων τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, τα τρία στην Κύπρο και τα οκτώ στη Βουλγαρία. Στην εκπνοή της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται η λειτουργία δύο ακόμα καταστημάτων στην Ελλάδα ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για την είσοδο του ομίλου στην αγορά της Ρουμανίας. Κατά την επόμενη οικονομική χρήση (Ιούλιος 2013- Ιούνιος 2014) αναμένεται να λειτουργήσουν τουλάχιστον δύο καταστήματα στη Ρουμανία, το νέο κατάστημα του ομίλου στην Πάφο της Κύπρου καθώς και δύο με τρία ακόμα καταστήματα στην Ελλάδα.
Ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου κάθε οικονομικής χρήσης, για τον όμιλο παραδοσιακά αποτελεί σηματωρό για τη συνολική πορεία του 12μήνου. Η διοίκηση εκτιμά ότι οι πωλήσεις για την τρέχουσα χρήση (Ιούλιος 2012-Ιούνιος 2013) θα κυμανθούν μεταξύ 0% και 1% ενώ διατηρείται η εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη 70 εκατ. ευρώ.