Τη στιγμή που οι φόβοι για αποχώρηση της Μ. Βρετανίας απο την ευρωζώνη αυξάνονται, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του δημοψηφίσματος για το θέμα, δυναμώνουν και οι φωνές των συμμαχικών της κρατών που στόχο έχουν να την αποτρέψουν από μια τέτοια απόφαση.
Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα, ανώτατοι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Ιρλανδία προέτρεψαν την κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον να αφήσει στο περιθώριο τις σκέψεις εξόδου από την ΕΕ, λέγοντας ότι μια πιθανή αναχώρηση της χώρας θα βλάψει και τα δικά τους εθνικά συμφέροντα.
«Θα ήταν καταστροφικό για τη χώρας μας να αφήσουμε τη Βρετανία να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι.
Από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών ο υπεύθυνος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ευρωπαϊκά θέματα, Φίλιπ Γκόρντον, κατέστησε σαφές ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τη Βρετανία, είτε μείνει έξω από την ΕΕ είτε διαδραματίζει μικρότερο ρόλο σε αυτήν. «Έχουμε μια δυναμική σχέση με την ΕΕ, ως θεσμικό όργανο το οποίο έχει μια αυξανόμενη απήχηση στον κόσμο, και θέλουμε να δούμε μια ισχυρή βρετανική φωνή σε αυτή την ΕΕ» είπε ο κ. Γκόρντον.