Ενα ακόμη σκάνδαλο στη ΔΕΗ, αυτή τη φορά στο αποσχισθέν κομμάτι των δικτύων τη ΔΕΔΔΗΕ, αποκαλύπτεται από τον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στους τεχνικούς για τις εργολαβίες της … κολώνας.
Οπως προκύπτει από έγγραφο συνδικαλιστή, πρός τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ Γεώργιο Κόλλια στην περιοχή της Αθήνας συνελήφθη εργαζόμενος στο δίκτυο, ηλεκτρολόγος, να είναι ταυτόχρονα και εργολάβος και να τοποθετεί κολώνες σε εργολαβία που είχε πάρει ο ίδιος.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο ο εργαζόμενος στη ΔΕΗ δούλευε στο έργο (την εργολαβία για την οποία πλήρωνε η ΔΕΔΔΗΕ) την ώρα της κανονικής του εργασίας.
Με άλλα λόγια πληρωνόταν ταυτόχρονα και ως εργαζόμενος στη ΔΕΔΔΗΕ και ως εργολάβος (!).
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σε όλη την Ελλάδα οι περισσότερες εργολαβίες που αναθέτει η ΔΕΗ για το δίκτυο της (την επέκταση ή συντήρηση) ανατίθενται σε κλειστό αριθμό εργολάβων που έχουν άμεση σχέση (είναι οι ίδιοι όπως στην περίπτωση της καταγγελίας) ή συγγενικά πρόσωπα εργαζομένων στην επιχείρηση.
Πιό χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περιοχή του Αλιβερίου όπου έχουν γίνει επώνυμες καταγγελίες ακόμη και για «περιττές» εργολαβίες και επεκτάσεις δικτύου προκειμένου να καλυφθούν οι εισοδηματικές απώλειες που είχαν την τελευταία διετία (από τις μειώσεις μισθών) οι εργαζόμενοι στην εταιρία.
Το λόγο πλέον έχει η διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ και ο εισαγγελέας.