Τριανταένα χρόνια έχει να κάνει σύσκεψη o Καρλ Λάγκερφελντ. Ο διάσημος σχεδιαστής που έχει συνδέσει το όνομά του με τον ιστορικό οίκο Chanel έδωσε συνέντευξη στο Women’s Wear Daily αναφέροντας ότι έχει τον τρόπο του να διαχειρίζεται τη δουλειά του και ότι θεωρεί «ανθυγιεινό» να δώσει μεγάλο βάρος στο να σκέφτεται τι πρέπει να προωθεί και τι πρόκειται να πουλήσει.

«Δεν έχω κάνει καμία σύσκεψη εδώ και 31 χρόνια. Eπίσης ποτέ δεν σκέφτομαι τι θα πουλήσει. Όχι, δόξα τω Θεώ, όχι. Τότε γίνεται μάρκετινγκ. Ελπίζω να πουλήσει η δημιουργία μου αλλά δεν κάνω σχηματοποιήσεις – αυτό θα ήταν ένα πολύ ανθυγιεινό πράγμα. Η μόδα είναι για να ντύνονται οι άνθρωποι. Είμαι ευτυχής που τόσοι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο αγαπούν τoν οίκο Chanel».

Ο 79χρονος γερμανός δημιουργός παραδέχεται ότι το να σχεδιάζει για ένα μεγάλο οίκο μπορεί να προϋποθέτει σκληρή δουλειά αλλά δεν παραπονιέται ποτέ γι’ αυτήν.

Και καταλήγει: «Όταν αποδέχεσαι τη δουλειά, γνωρίζεις τις συνθήκες. Μετά από ένα συγκεκριμένο διάστημα, μην αρχίζεις να κάνεις το θύμα. Αν θες αυτό το επίπεδο πρέπει να είσαι αντάξιος αυτού του επιπέδου. Αν πιστεύεις ότι είναι πολύ, μη δεχτείς. Προσωπικά το κάνω διότι το διασκεδάζω».