Ενισχύεται ο «άνεμος πρωτιάς» των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ όπως δείχνει η τελευταία γερμανική δημοσκόπηση, που επιβεβαιώνει επίσης ότι οι Φιλελευθέροι βρίσκονται με το ένα πόδι έξω από την επόμενη γερμανική Βουλή. Οι Χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται στο ρεκόρ του 42% ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες υποχωρούν πέφτοντας σε απόσταση 17 μονάδων από το στρατόπεδο της καγκελαρίου.

Σε δημοσκόπηση της Forsa για το RTL και το Stern που δημοσιεύεται την Τετάρτη, δείχνει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU και CSU) ενισχύονται κατά μία μονάδα στο 42% -το υψηλότερο δημοσκοπικό τους σημείο τα τελευταία επτά χρόνια.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), η εικόνα των οποίων έχει πληγεί από τις αναφορές του Στάινμπρουκ για το μισθό του καγκελαρίου, υποχωρούν κατά δύο μονάδες στο 25%. Ενισχυμένοι κατά δύο μονάδες στο 15% εμφανίζονται οι Πράσινοι.

Με άνοδο μίας μονάδες φτάνει το κόμμα της Αριστεράς (Linke) στο 9% ενώ «άγκυρα» στο 3% έχουν ρίξει οι Πειρατές.

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) όμως, ο νυν εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού, πέφτει στο 2% και μένει έξω από το Κοινοβούλιο. Το ινστιτούτο που διενέργησε τη δημοσκόπηση εκτιμά ότι οι μισοί του ψηφοφόροι διαρρέουν προς τους Χριστιανοδημοκράτες.